Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Πρώτος Στρατιωτικός Υπουργός Άμυνας από την Χούντα των Συνταγματαρχών


Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν η μόνη συλλογικότητα του κινήματος που ενημέρωσε τον εργαζόμενο λαό μας έγκαιρα ότι υπάρχει η Απειλή Υπουργοποίησης του Αντιναυάρχου Αποστολάκη.
Ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης είναι ο πρώτος Στρατιωτικός που γίνεται Υπουργός Άμυνας από την Χούντα των Συνταγματαρχών καθώς απηχεί τις αντιδραστικές επιλογές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Ο Αποστολάκης είναι ΑΠΕΙΛΗ για τους λαούς, εκφραστής επιχειρηματικών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.
Είναι ο Στρατιωτικός που διαδέχεται τον Πάνο Καμμένο, ηγέτη των εθνικιστών και ακροδεξιών ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Άμυνας ανεβάζοντας τους τόνους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού!
Η ακραία πολεμοκάπηλη δήλωση του "θα ισοπεδώσουμε τη βραχονησίδα", που γίνεται τέλη Δεκεμβρίου, δεν ήταν τυχαία, ούτε από την σκοπιά των πολιτικών διεργασιών που εξελίσσονταν, ούτε από την σκοπιά της έντασης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών δρόμων στρατηγικής σημασίας!
  • Είναι ο Στρατιωτικός που έχει ταυτιστεί με τις πιο επιθετικές επιλογές του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ (και φυσικά απηχούν τις στρατηγικές επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου), με την κλιμάκωση του Πολέμου κατά των Προσφύγων, με άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ καθώς επί των ημερών του η ελληνική επικράτεια γεμίζει αμερικανικές βάσεις, ενώ κλιμακώνονται οι συνεκπαιδεύσεις του Ελληνικού Στρατού με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ-Ισραήλ-Αραβικές και Βαλκανικές χώρες, με προσανατολισμό της επιχειρησιακής δράσης εκτός συνόρων!
  • Είναι ο Αποστολάκης που προωθεί τον Ελληνικό Στρατό ως ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών από τα Βαλκάνια έως Μέση Ανατολή-Αφρική, υλοποιεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα Δόγματα Πολέμου/Καταστολής.
Ταυτόχρονα, ο Αντιναύαρχος Αποστολάκης απηχεί την εμπλοκή με τις Ένοπλες Δυνάμεις συγκεκριμένης Εφοπλιστικής οικογένειας, που ενεργοποιείται έντονα στον χώρο της ενέργειας  και συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές βάσεις.
Η δραστηριοποίηση του εφοπλιστικού ομίλου στην επιλογή του Αντιναυάρχου ως ΑΓΓΕΘΑ και ως Υπουργό Άμυνας, αλλά και "ο λόγος" που φαίνεται ότι έχει στις κρίσεις των Αρχηγών Επιτελείων, αποτελεί άλλο ένα στοιχείο του Επιχειρηματικού κράτους Πολέμου/Καταστολής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Ο Πόλεμος φέρνει κέρδη στους επιχειρηματίες... 
Και οι επιχειρηματίες θέλουν να έχουν λόγο στους όρους διεξαγωγής του Κοινωνικού Πολέμου και στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων...
Θυμίζουμε:  

Ποια οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν ως επόμενο Υπουργό Άμυνας τον ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη;


Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της Μάχης Γραικού με τίτλο "ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ! ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ".  https://kranosgr.blogspot.com

Στο εν λόγω δημοσίευμα διαβάζουμε ότι δρομολογούνται συγκεκριμένες εξελίξεις στο Υπουργείο Αμύνης, που σφραγίζουν όμως οι επιλογές ή ας το πούμε πιο διακριτικά, οι επιθυμίες συγκεκριμένης εφοπλιστής οικογένειας και όχι μόνο.

Εφοπλιστικής οικογένειας από την Κρήτη με άπλετη συνεργασία με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ (η εταιρεία που ελέγχει είναι ο βασικός προμηθευτής της βάσης της Σούδας και όχι μόνο).

Που εξαπλώνεται στον χώρο της ενέργειας, επεκτείνει τις συνεργασίες της και τις επενδύσεις της στο χώρο της Μέσης Ανατολής και συνδέει τους νέους όρους της κερδοφορίας της με τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Η εφοπλιστική αυτή οικογένεια που έχει δείξει την "ευαισθησία" της για τις Ένοπλες Δυνάμεις(θυμίζουμε ότι απαίτησε μαζί με τους ΝΑΖΙ της Χ.Α. για την τόνωση του "εθνικού φρονήματος" την παρουσία τάνκς και λοιπών μηχανοκίνητων μέσων στις παρελάσεις από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο όταν η παρουσία τους είχε κριθεί απαγορευτική από την Χρεωκοπία και τα Μνημόνια)... 
Έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την επιστροφή της πολεμοκάπηλης-μιλιταριστικής εκπομπής της ΥΕΝΕΔ της Χούντας των Συνταγματαρχών ¨Αρετή και Τόλμη"... 
Ενώ παίζει κάθε μέρα πόλεμο από τα δελτία και τις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού που κατέχει αποπροσανατολίζοντας τον λαό μας από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, καλλιεργώντας κλίμα "εθνικής ανασφάλειας" και απαιτώντας "εθνική ενότητα", πρεσβεύοντας μάλιστα τη δημιουργική πολιτική-επιχειρησιακή ενσωμάτωση των ΝΑΖΙ!!!  
Αυτή η εφοπλιστική οικογένεια που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του Αντιναυάρχου Αποστολάκη στη θέση του ΑΓΕΕΘΑ, σήμερα φέρεται να ενθαρρύνει την ανάδειξη του σε Υπουργό Άμυνας ως διάδοχο του Πάνου Καμμένου που φέρεται να αποχωρεί αναζητώντας τους όρους της πολιτικής του επιβίωσης. 
Οι εκτιμήσεις για την εγκαθίδρυση του Αποστολάκη, εκπροσώπου του στρατιωτικού κατεστημένου, στον υπουργικό θώκο στηρίζονται στην ακραία πολεμοκάπηλη παρέμβαση του για τον "βομβαρδισμό βραχονησίδας" που πυροδότησε την ένα ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο (μια δήλωση που εναρμονίζεται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς τόσο σε επίπεδο εξωτερικής, όσο και εσωτερικής αστικής πολιτικής)...
Αλλά και με τον χρόνο που έγιναν αυτές οι ακραίες δηλώσεις που συμπίπτει με την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιήθηκαν βαρύνουσας σημασίας συνομιλίες στο πλαίσιο του Στρατηγικού  Διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ πολύ σοβαρές ήταν οι πρόσφατες παρεμβάσεις του τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε.! http://diktiospartakos.blogspot.com
Η επιλογή του Αντιναυάρχου Αποστολάκη ως επόμενου Υπουργού Άμυνας είναι μια ΤΑΞΙΚΗ επιλογή, μια επιλογή ΠΟΛΕΜΟΥ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του λαού μας με τους "εθνικούς κινδύνους", προκειμένου να επιβληθούν οι σύγχρονοι όροι εκμετάλλευσης-καταπίεσης που απαιτεί να ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού με πυλώνες τον Πόλεμο-Ενεργειακά.
Τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου που επιβάλλονται καθημερινά με τους βάρβαρους όρους του κοινωνικού πολέμου ΑΠΑΙΤΟΥΝ τη μετατροπή σε κρέας στα κανόνια για τα κέρδη τους.
 Πρέπει να Εμποδίσουμε τον Πόλεμο μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους.
Πρέπει να Εμποδίσουμε την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των Προσφύγων, την συμβολή-συμμετοχή τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη Μετατροπή τους σε ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών της περιοχής.

Και εμπόδιο στο Πόλεμο είναι η αγωνιστική Απαίτηση του Κινήματος 
ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.

Το Λέμε ξεκάθαρα:
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ με το αίμα των λαών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr
τηλ: 6932 955437

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
Αλλαγές επίκεινται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ε-Ω» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2019. Συγκεκριμένα, φέρεται να αποχωρεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ώστε να είναι σε θέση να δώσει την μάχη για την πολιτική του επιβίωση. Και αυτό, χωρίς φυσικά να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο όσον αφορά στο πως ακριβώς σκοπεύει να τοποθετηθεί στο τοπίο που διαμορφώνεται και δεδομένων των αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου για -πιθανή- συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, η αποχώρηση του επικεφαλής των ΑΝΕΛ από το υπουργείο έχει - μαθαίνουμε - δρομολογηθεί, με τη θέση του να παίρνει ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει πολύ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει το «πράσινο φως». Επικρατέστερος για το αξίωμα του Α/ΓΕΕΘΑ μόλις αναλάβει υπουργικά καθήκοντα φέρεται να είναι ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ έχουν γίνει γνωστά στους κύκλους του υπουργείου ακόμα και τα ονόματα των νέων υπασπιστών!
Η δήλωση προ ημερών του Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», έδωσε και το στίγμα των εξελίξεων και των αλλαγών στο υπουργείο. Η ανησυχία της συγκυβέρνησης για την κινητικότητα στην πέριξ του Καστελόριζου περιοχή, είναι μεγάλη, μετά μάλιστα από τη συλλογή πληροφοριών από τους αρμόδιους και αποφασίστηκε -για πρώτη φορά επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- να σταλεί δια του επικεφαλής των Ενόπλων μας Δυνάμεων ένα μήνυμα πρωτίστως στο γραφειοκρατικό κατεστημένο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Άγκυρα, ότι η ελληνική απάντηση σε ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, θα είναι σκληρότατη.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι το γεγονός ότι η Άγκυρα, δεν έδωσε συνέχεια σε ρητορικό επίπεδο, όμως το μήνυμα το έλαβε, δεδομένου και του ο Α/ΓΕΕΘΑ προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, έχει τη στήριξη της συγκυβέρνησης, αλλά και τη στήριξη σημαντικών παραγόντων του οικονομικού και κοινωνικού βίου της χώρας ...[...] Στην αξιωματική αλλά και στην ελάσσονα αντιπολίτευση παρατηρούν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις, θεωρώντας πως οι υψηλοί τόνοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία φυσικά με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι το επιδιωκόμενο από τον Πάνο Καμμένο, ώστε να κερδίσει κάποιο από το (πολύ) χαμένο πολιτικό έδαφος. 

(ΠΗΓΗ: Ε.Ω. - 27/12/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου