Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Το Πατριαρχείο είναι σαν τη COCA COLA... πάει με όλους τους Στρατούς

Το Πατριαρχείο είναι σαν τη COCA COLA... πάει με όλους τους Στρατούς ανεξάρτητα το Εθνόσημο αρκεί να Υπερασπίζονται τα σωστά κρατικά-ιμπεριαλιστικά συμφέροντα!
Ευλογεί τη βάρβαρη εισβολή του Τουρκικού Στρατού στη Βόρεια Συρία και στο Αφρίν εναντίον του Κουρδικού λαού... 
Αλλά, καθορίζει και  Ημέρα εορτασμού για τους 
Στρατιωτικούς Αγίους.

Αυτό αποκαλύπτει σε ένα ανεπανάληπτο και βαρύνουσας σημασίας κείμενο η Ιωάννα Ηλιάδη. Η οποία σημείωσε την πολύ σοβαρή δημοσιογραφική επιτυχία να μιλήσει με τον Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλου, εμπνευστή της Μεγάλης Ιδέας.

Η «Σύναξη πάντων των στρατιωτικών αγίων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα εορτάζεται στις 8 Ιουλίου.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου ελήφθη την Πέμτη 14 Φεβρουαρίου και είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς με αυτό τον τρόπο τιμώνται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

«Το κίνητρο ήταν η γιορτή να αποτελέσει ημέρα συνοχής για τις Ένοπλες Δυνάμεις» εξηγεί στο Armyvoice.gr ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Μάλιστα πολύ σύντομα, αναμένεται να αφιερωθεί και ναός εντός στρατοπέδου στους στρατιωτικούς αγίους και θα λάβει την ονομασία ιερός ναός σύναξης των στρατιωτικών Αγίων. Πρόκειται για ναό ο οποίος βρίσκεται σε στρατόπεδο καταδρομέων στην Ρόδο.
Ο Μητροπολίτης Ρόδου, εκτίμησε ότι και στο μέλλον πολλά παρεκκλήσια στις Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να λάβουν αυτό το όνομα, τιμώντας όλους τους στρατιωτικούς άγιους.
 ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ Η ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Διαβάζουμε:
Οι εικόνες των στρατιωτικών Αγίων, λόγω της πανοπλίας ή των όπλων που κρατούν, έτσι κι αλλιώς έχουν αποτρεπτική χροιά.
Ένας στρατιωτικός Άγιος είναι ο καλύτερος υπερασπιστής για κάποιον πιστό που βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά και για όποιον χρειάζεται δύναμη.
Η απεικόνιση μάλιστα του έφιππου Αγίου Γεωργίου, που σκοτώνει το «χαμερπή» δράκοντα, δικαίως βρίσκεται στις πολεμικές σημαίες στρατιωτικών σωμάτων, ιδιαίτερα του πεζικού.
Αλλά και η απεικόνιση του έφιππου Αγίου Δημητρίου, που σκοτώνει έναν «γίγαντα» με ανθρώπινη μορφή, είναι εξίσου δυνατή, όπως και του Αγίου Θεοδώρου του Τύρωνα επίσης.
Οι Άγιοι αυτοί δικαίως μπορούν να απεικονίζονται επάνω σε πολεμικά λάβαρα.

Νομίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Αντίλογος.
Τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά και η επιστημονική κοινότητα έχει Λουφάξει....
ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ έλεγε η Χούντα των Συνταγματαρχών...
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ-ΝΑΤΟ
Δεν είναι το Ιράν...
Είναι η Ελλάδα του 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προνομιακός σύμμαχος των ΗΠΑ και χώρα Ορμητήριο των πιο βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Είναι η Ελλάδα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού με σκουλήκια στα γεύματα των φαντάρων, αλλά εκκλησίες σε κάθε στρατόπεδο.
Η Ελλάδα του εθνικιστικού μίσους, του Ορθόδοξου Φονταμενταλισμού, του Πολέμου κατά των προσφύγων, του Στρατού Παρόχου Ασφάλειας σε εφοπλιστές και Πετρελαϊκές εταιρείες.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου