Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Στη Γαλλία για 23η βδομάδα η φτώχεια και απελπισία συγκρούεται με τα ΜΑΤ του Μακρόν

📌 23η κινητοποίηση
📍 Αρχικά είπαν πως είναι ακροδεξιοί, ύστερα ακροαριστεροί, μετά ταραξίες και αναρχικοί. Ένα όμως απέκρυψαν επιμελώς. Πως είναι άνθρωποι που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
📍 Στον ισχυρισμό όσων υποστηρίζουν πως ο Μακρόν ικανοποίησε τον Δεκέμβρη πλήρως όλα τα αιτήματα τους, τα Κίτρινα Γιλέκα απαντούν με άλλο ένα Σάββατο κινητοποιήσεων.

📍 Για 23ο Σάββατο, Κίτρινα Γιλέκα απ όλη τη χώρα, έδωσαν ραντεβού σήμερα στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια να εισακουσθεί επιτέλους από το Γάλλο πρόεδρο η απόγνωση τους. Φτώχεια και μιζέρια στη χώρα όχι μόνο υπάρχει αλλά επιδεινώνεται, μέσα σε μια επιδεικτική αδιαφορία των κυβερνώντων που επιχειρούν να τη συγκαλύψουν με αποδόμηση, επικοινωνιακά τεχνάσματα και παρισινή χρυσόσκονη.

📍 Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση, σύμφωνα με αναφορές η συμμετοχή στο Παρίσι ήταν και πάλι σημαντική. Το υπουργείο εσωτερικών μιλάει για μόλις 6.700 διαδηλωτές όπου έγιναν εως τώρα 15.567 προληπτικοί έλεγχοι και 189 συλλήψεις, με πιο συγκλονιστική τη σύλληψη του δημοσιογράφου Gaspar Glanz στον οποίο πέρασαν χειροπέδες επειδή έκανε τη δουλειά του! 
📍Την ίδια ώρα σύμφωνα με ντοκούμεντα που έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα, όσοι διαδηλωτές τραυματίζονται και μεταφέρονται στα νοσοκομεία φακελώνονται από τις υπηρεσίες υγείας, που στέλνουν όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει στο υπουργείο εσωτερικών. 

📍 Για περισσότερο από μιάμιση ώρα η περιοχή γύρω από την Place de la Republique, όπου ταραξίες* πυρπόλησαν δεκάδες αυτοκίνητα (3ο βίντεο) είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι αρχές είχαν περικυκλώσει τους διαδηλωτές και τους έριχναν δακρυγόνα, ενώ τους περιέλουσαν με ένα μπλε υγρό.


* Aλλο ταραξίες κι άλλο διαδηλωτές. Τις περισσότερες φορές επιδιώκεται σκόπιμα η σύγχυση.

Πληροφορίες για συγκρούσεις "Κίτρινων Γιλέκων" - αστυνομίας, με αναφορά για πολλούς τραυματίες διαδηλωτές

Ισως θα έπρεπε να είναι εντυπωσιακό, αλλά εμείς το θεωρούμε απλώς αξιοσημείωτο.
Και αναφερόμαστε στα όσα συμβαίνουν εδώ και αρκετή ώρα στους δρόμους του Παρισιού και τηναπόλυτη σιγή που υπάρχει από τα ενημερωτικά ελληνικά ΜΜΕ.
Οπως, λοιπόν μας πληροφορούν χρήστες του twitter που μένουν στο Παρίσι σήμερα είχαμε μια μαζικότατη συγκέντρωση Κίτρινων Γιλέκων τα οποία οποία έχουν καταφτάσει απ' όλη την Γαλλία, ενώ υπάρχουν αναφορές για σοβαρά επεισόδια στη λεωφόρο Lenoir με πολλούς τραυματίες διαδηλωτές μετά από αστυνομική επίθεση.
Στα ελληνικά ΜΜΕ δεν συναντάμε την παραμικρή πληροφορία.
Οι πληροφορίες που αντλούμε από το twitter μας λένε ότι είναι "απόρθητο φρούριο το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας", με την κυβέρνηση να έχει επιστρατεύσει 60.000 αστυνομικούς για την 23η διαδήλωση των "Κίτρινων Γιλέκων".
Η άκρατη καταστολή βασιλεύει παντού, ενώ μέχρι το μεσημέρι είχαν γίνει 126 προσαγωγές και 11.000 προληπτικοί έλεγχοι (!) διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου