Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Οι φαντάροι της Σάμου στο πλευρό του συναδέλφου τους που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από Επαγγελματία Στρατιώτη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μέσω της επιστολής καταγγελίας στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος ήρθε στη δημοσιότητα η απόπειρα βιασμού φαντάρου από ΕΠΟΠ σε φυλάκιο του Αγαθονησίου.
Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αλλά σίγουρα δεν είναι προϊόν  παρθενογέννεσης. 
Κρύβει από πίσω μια συνολικότερη νοοτροπία και κουλτούρα. Αυτή που δεν μπορεί να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα και όποιον άντρα γενικότερα δεν διακατέχεται από μάτσο συμπεριφορά. Αυτή που υποστηρίζει πως οι γυναίκες είναι για τις δουλειές του σπιτιού, δεν μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άντρες και θα πρέπει να είναι έρμαιο των ορέξεων των αρσενικών.
Τα τελευταία χρόνια εντείνεται η επίθεση στο διαφορετικό, στον πιο αδύναμο ή σε αυτόν που μοιάζει αδύναμος (ο μετανάστης,  ο αλλόθρησκος,  ο " γιωτάς" κτλ), δεν ταιριάζει σε πρωτόγονα στερεότυπα του τι είναι δυνατός και σε ότι δεν συμβαδίζει με τα κυρίαρχα πρότυπα. Ο βιασμός και η επιβολή σεξουαλικών πράξεων χωρίς τη θέληση και των δυο είναι η πιο ωμή εκδοχή όλων των παραπάνω.
Οι συμπεριφορές αυτές είναι γνώριμες στο προσωπικό του στρατού και προέρχονται  κυρίως απ τη μεριά των στελεχών  (όχι μόνο βέβαια). Πολλές φορές γίνεται και καλά με τη μορφή αστείου (όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση έσπευσαν  πολλοί να πουν) αλλά τα τραύματα στα θύματα είναι ανεπανόρθωτα.
Θέλει πολλά ψυχικά αποθέματα απ τη μεριά του θύματος για να μην κρυφτεί "κάτω από το χαλάκι" ένα τέτοιο περιστατικό. 
Η επιλογή να σταλεί επιστολή καταγγελίας από τους συναδέλφους του θύματος και η δυναμική του κινήματος των φαντάρων είναι αυτά που από κοινού μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων,  ν' ανακόψουν αυταρχικές και σεξιστικές συμπεριφορές και να ξεριζώσουν μια για πάντα την ιδέα ότι έχουν δικαιοδοσία στα σώματά μας με τον οποιοδήποτε τρόπο.
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του θύτη χωρίς να κουκουλωθεί η υπόθεση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου