Τρίτη 30 Απριλίου 2019

«Αθλητική Εθνοκάθαρση» στην Ιταλία: Απέκλεισαν Αφρικανούς αθλητές

Ιταλία: Απέκλεισαν Αφρικανούς αθλητές
Με πρωτοφανή απόφαση και γελοίο πρόσχημα οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου της Τεργέστης στις 5 Μαΐου, αποφάσισαν να αποκλείσουν από τον αγώνα Αφρικανούς αθλητές.

Η ρατσιστική απόφαση λήφθηκε σε ένδειξη δήθεν μαρτυρίας για την εκμετάλλευση των Αφρικανών αθλητών, οι οποίοι πληρώνονται λιγότερο! Μόνο που δεν τιμωρούνται αυτοί που πληρώνουν λιγότερο, οι θύτες, αλλά τα θύματα, δηλαδή αυτοί που πληρώνονται λιγότερο! Είναι φανερό ότι αυτό δεν είναι παρά πρόφαση πίσω από την οποία κρύβονται ρατσιστικά και ακροδεξιά κίνητρα.

Σύμφωνα με τον Φάμπιο Καρίνι, πρόεδρο της εταιρείας Apd Miramar, που διοργανώνει τον ημιμαραθώνιο, «φέτος αποφασίσαμε να δεχτούμε μόνο Ευρωπαίους αθλητές για να δείξουμε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα και να σταματήσει η εκμετάλλευση υψηλής αξίας Αφρικανών αθλητών. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχτούμε πλέον».

Ο Καρίνι υποστήριξε ότι οι Αφρικανοί αθλητές πληρώνονται πολύ λιγότερο από αυτό που αξίζουν και αυτό θα πρέπει να σταματήσει.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι στην Ιταλία έχουν προηγηθεί ρατσιστικά περιστατικά εις βάρος Αφρικανών ή αφρικανικής καταγωγής αθλητών, τόσο το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα όσο και το Κόμμα της Αριστεράς έχουν δηλώσει εξοργισμένοι με την απόφαση και ζητούν το θέμα να τεθεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Ιζαμπέλα ντι Μόντε, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος οι διοργανωτές του αγώνα επιχειρούν να κάνουν «αθλητική εθνοκάθαρση» και το επιχείρημα περί εκμετάλλευσης των αθλητών δεν είναι παρά φύλλο συκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου