Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Υγειονομική βόμβα και 15 μέρες Φυλακή για τους φαντάρους στο 516 ΜΚΤΠ στον Λαγό Έβρου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Διαρκής εμπλοκή με σωρεία διαδοχικών υπηρεσιών και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο οι νεοσύλλεκτοι όσο και οι παλαιότερες σειρές κατάταξης στo 516 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στον Λαγό Έβρου.
Πολύμηνη Εμπλοκή
Πλήθος στρατιωτών των σειρών 359 και 360 αντιμετωπίζουν έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης, με τα ανώτατα στελέχη να αδιαφορούν πλήρως για τις διαμαρτυρίες τους και να τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Πρόκειται για είναι σύνηθες φαινόμενο με διπλές και τριπλές υπηρεσίες μέσα στην ημέρα. Όσο για τα φυλάκια, οι ένοπλοι κάνουν να δουν έξοδο 12+ ημέρες καθώς είναι ελάχιστα τα στελέχη που στέλνονται στα φυλάκια.

Η πλειονότητά των οπλιτών θητείας των σειρών 359 και 360 έχει να βγει από το στρατόπεδο πάνω από 15+ ημέρες. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα που βρίσκονται προς το τέλος της θητείας τους διαμαρτύρονται καθώς τους είχε υποσχεθεί 10ήμερη τιμητική άδεια σε περίπτωση αμετάθετου κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Όταν μάλιστα πολλοί εξ αυτών ζητάνε να βρουν το δίκιο τους, βρίσκουν απέναντι τους την αδιαφορία του διοικητή αλλά και απαξιωτικές συμπεριφορές από αξιωματικούς.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων της μονάδας οι 5 λοχοι έχουν συγχωνευθεί σε ένα κτίριο με αποτέλεσμα η θάλαμοφύλακες να έχουν την ευθύνη πέντε βιβλίων διακίνησης οπλισμού και πέντε βιβλίων χρέωσης οπλισμό τα οποία αντιστοιχούν σε σύνολο περίπου 150 όπλων. Με λίγα λόγια παιδιά 19 και 20 χρονών έχουμε την ευθύνη 150 όπλων τα οποία όταν αφαιρούνται μαζικά λόγω αγημάτων ή ενόπλων υπηρεσιών και υπάρχει διαρκώς υψηλός κίνδυνος μη καταγραφής ή απώλειας κάποιου εκ των όπλων. Μάλιστα οι αξιωματικοί της μονάδας αγχώνουν διαρκώς τους στρατεύσιμους αναφέρονται στις συνέπειες που έχει ένας θαλαμοφύλακας σε περίπτωση απώλειας όπλου.
Όσο για την βοήθεια των μονίμων υπαξιωματικών και στελεχών, είναι ανύπαρκτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως ο οπλισμός του 30 ΛΑΤ (λόχος που απαρτίζεται αποκλειστικά από στελέχη) βρίσκεται σε οπλοβαστούς του 1ου λόχου του 516, ο οποίος φυσικά είναι χρεωμένος σε θαλαμοφύλακα του 516. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα στελέχη φορτώνουν διαρκώς δικές τους ευθύνες σε στρατεύσιμους.

Απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής
Οι συνθήκες υγιεινής στους λόχους του 516 είναι τριτοκοσμικές. Η πλειονότητα των τουαλετών είναι βουλωμένες και βρώμικες παρά τις διαρκείς καθαριότητες των οπλιτών θητείας ενώ με την είσοδο κάποιου στον προθάλαμο του λόχου η δυσοσμία είναι χαρακτηριστική. Είναι καθημερινό φαινόμενο οι καθαριότητες να γίνονται απλά με νερό καθώς η Χλωρίνη και τα καθαριστικά είναι δυσεύρετα προϊόντα. Οι τουαλέτες αποτελούν μια υγιεινομική βόμβα και είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει κρούσμα βακτηριακής λοίμωξης.
Υπάρχουν ακόμα και κρούσματα αρρώστων στρατιωτών οι οποίοι αντιμετώπισαν την άγνοια υπαξιωματικών προκειμένου οι τελευταίοι να γλιτώσουν το "χώσιμο" για τη συνοδεία τους σε νοσοκομείο.
Το κλίμα περικοπής εξόδων, ωστόσο, δεν συναντάται και στην κουζίνα: Χαρακτηριστικό της σπατάλης είναι πως Σαββάτο-Κυριακή με όλους τους νεοσύλλεκτους εξοδούχους μαγειρεύτηκαν 100(!) μερίδες φαγητού που τελικά πετάχτηκαν στα σκουπίδια την ώρα που δεκάδες συνάνθρωποι μας ψάχνουν στους κάδους για λίγη τροφή.

Έρχεται εμπλοκή και για τους νέους
Όσο για την πυκνότητα των υπηρεσιών, στην καλύτερη περίπτωση είναι πέντε μέσα μία έξω.
Ήδη από την πρώτη ημέρα κατάταξης της, η σειρά 361 χώθηκε για 12ωρα στο εστιατόριο, ενώ οργιάζουν οι φήμες για έναρξη υπηρεσιών των νεοσυλλέκτων, παράνομα, κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου