Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Διάγγελμα Ερντογάν: τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο δεν αφορούν την Κύπρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου, δηλώνοντας ότι οι πηγές ενέργειας στην περιοχή δεν είναι θέμα μόνο της Κύπρου.
«Όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το Συριακό είναι ζήτημα των Σύρων ή το Ιρακινό των Ιρακινών, ή το ζήτημα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης των Βοσνίων, ή ακόμη κι αν νομίζουν ότι το ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου είναι των Κυπρίων, ή το ζήτημα της βόρειας Αφρικής των Λίβυων, ή της Τυνησίας των Αλγερινών, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν και την κρίση, που έχει προκύψει στο θέμα της ενέργειας, θα παραμείνει πιστός στο στόχο του, προκειμένου η Τουρκία να γίνει μία από τις ισχυρότερες χώρες το 2023, στα 100 χρόνια της ίδρυσης του τουρκικού κράτους.
«Είναι αλήθεια ότι οι αντιξοότητες που ζήσαμε -τη μία πάνω στην άλλη- τα τελευταία 6 χρόνια επειδή επικεντρωθήκαμε στην επίλυση των κρίσεων που προέκυψαν στο θέμα της ενέργειας μας και των πηγών της, μάς καθυστέρησαν λίγο. Παρόλα αυτά παραμένουμε πιστοί στο στόχο μας για το 2023. Γι’ αυτό και συστήσαμε ειδική ομάδα στην προεδρία», δήλωσε.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου