Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΚΕΠΒ: Πανάκριβη η Έξοδος για τους φαντάρους

Καταγγελία για το κυλικείο του κέντρου της Θήβας
Στο Kέντρο της Θήβας ΚΕΠΒ (κέντρο υποδοχής των φαντάρων που μετατίθενται στην ΕΛΔΥΚ) που τον τελευταίο χρόνο έχει μετατραπεί σε κέντρο καταγγελιών λόγω της αυθαίρετης και παράνομης προβολής της προαιρετικής μετάθεσης στην Κύπρο σε υποχρεωτική από την εκάστοτε διοίκηση, οι φαντάροι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα τόσο με τις ανάγκες διατροφής που δεν καλύπτονται από το κυλικείο του στρατού, όσο και με τα χρήματα που σπαταλούν στις εξόδους τους.

Όσον αφορά το πρώτο, ύστερα από τη μετατροπή της Θήβας από κέντρο πυροβολικού σε κέντρο συνάθροισης των φαντάρων που θα σταλούν στην ΕΛΔΥΚ και το κλείσιμο των ιδιωτικών κυλικείων, ανοίχθηκαν ύστερα από διαμαρτυρίες των φαντάρων κυλικεία του στρατού, στα οποία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο με την αναμονή, όσο και με τα περιορισμένα προϊόντα που προσφέρουν.

Ύστερα από τη μετάθεση δύο φαντάρων που βρίσκονταν στο κυλικείο και τη μη αναπλήρωσή τους, ένας φαντάρος είναι αναγκασμένος να κρατά ανοιχτό το κυλικείο όλη μέρα, εξυπηρετώντας έναν τεράστιο όγκο φαντάρων, με αποτέλεσμα αφενός την εξάντλησή του και αφετέρου, τις τεράστιες ουρές και την πολύωρη αναμονή. 

Αλλά και τα προϊόντα που προσφέρει το κυλικείο είναι ανεπαρκή να καλύψουν τις ανάγκες των φαντάρων, καθώς εκτός από σάντουιτς και σνακς δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στο πλαίσιο του φαγητού, ενώ όσον αφορά τα ροφήματα προσφέρει μόνο στιγμιαίο καφέ.
Όσον αφορά το δεύτερο, τα χρήματα της εξόδου ανεβαίνουν στα ύψη τόσο λόγω της αισχροκέρδειας των μεγάλων τιμών των επιχειρήσεων εστίασης της Θήβας, όσο και λόγω της ανυπαρξίας μέσου μεταφοράς των φαντάρων από το στρατόπεδο στη Θήβα με αποτέλεσμα οι φαντάροι να αναγκάζονται να πληρώνουν πεντάευρα στα ταξί για τη μεταφορά τους και συνολικά να χρειάζονται το λιγότερο 20 – 30 ευρώ για μια έξοδο. 
Γιατί το στρατόπεδο δεν βγάζει οχήματα να καλύπτουν τη μεταφορά των φαντάρων στην πόλη;
Απαιτούμε την Πρόσληψη Πολιτικού Προσωπικού για την λειτουργία των ΚΨΜ και τη διακίνηση όλων των προϊόντων που χρειάζονται οι φαντάροι σε τιμές κόστους.
Το ΚΨΜ δεν πρέπει να βγάζει Κέρδος από το υστέρημα των φαντάρων. 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου