Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 21 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ (ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ): ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 21 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ (ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ): ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ 

Υπηρετώ στην ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ στην Πλάτη, Έβρου. Γράφω αυτό το άρθρο για να καταγγείλω δημόσια απαράδεκτες πρακτικές από Διοικητές που αντί να κινούνται με βάση τις διαταγές και τον Στρατιωτικό Κανονισμό, πράττουν σύμφωνα με την διάθεση που έχουν την στιγμή που τους απευθύνεσαι. Μήπως κάποιος πρέπει να ελέγξει αυτούς τους ανθρώπους; 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ αναφέρεται σε Διοικητή Υπομονάδας: 
Πιο συγκεκριμένα απαιτεί προγραμματισμό αδειών και υποχρεώνει τα στελέχη και τους στρατιώτες να προβούν στην λήψη άδειας, όχι όποτε αυτοί την χρειάζονται αλλά υποχρεωτικά όποτε αυτός θέλει ( για να μην έχει το βάρος κατά την παράδοση – παραλαβή του στον επόμενο Διοικητή, των αδειών του προσωπικού).
Οι άδειες έχουν καθοριστεί από το Ελληνικό Κράτος και από τα ΓΕ του ΣΞ για τα στελέχη και τους στρατιώτες για να ξεκουραστούν, όχι σαν «αγγαρεία» την στιγμή που δεν την χρειάζονται, αλλά όποτε αυτοί κρίνουν σκόπιμο να ξεκουραστούν η να ρυθμίσουν την προσωπική τους ζωή εκτός επαγγέλματος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος τα καταπατά και κάποιος πρέπει να τον φέρει σε τάξη. 

Δεύτερο περιστατικό που θα ήθελα να αναφερθώ είναι το γεγονός των αποσπάσεων. Όλες οι υπηρεσίες έχουν τον άμεσα προϊστάμενο που καθορίζει τις εργασίες για το προσωπικό που θα τις εκτελέσει. Καμία υπηρεσία και κανένας υφιστάμενος δεν γίνεται να έχει δύο προϊστάμενους, που ο ένας θα λέει Α και ο άλλος Ω χωρίς συνεννόηση, πόσο μάλλον στον Στρατό! Υπεύθυνος από την στιγμή που έχει αποσπαστεί ένας στρατιώτης σε άλλη μονάδα είναι ο Δκτής της μονάδας που προορίζεται, μέχρι την λήξη της απόσπασης. Συνεπώς εφόσον είναι σε όλα τα θέματα υπεύθυνος είναι και στην λήψη των αδειών. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά για τους εμφανείς λόγους… 

Τρίτο περιστατικό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι οι διαταγές για την εμφάνιση και παράσταση αναφέρονται σε όλους. Δεν ισχύουν άλλα για τους φαντάρους και άλλα για τα στελέχη. Πως είναι δυνατόν οι φαντάροι να τιμωρούνται για ξύρισμα και για θέματα εμφάνισης, στέλεχος να εισέρχεται κάθε πρωί στο Σύνταγμα με την πολιτική περιβολή του, κάνοντας κάθε πρωί γυμναστική και αδιαφορώντας για τα θέματα που συντρέχουν στον Λόχο του. 


Θα ήθελα να κλείσω με μια «δέηση» προς τον προϊστάμενο του να τον επιφέρει σε τάξη. Παρακαλώ πολύ, είναι κρίμα στις εποχές που ζούμε να υπάρχουν άτομα που χαίρονται να προκαλούν προβλήματα στον συνάνθρωπό τους – συνάδελφο τους, πόσο μάλλον Διοικητές όπου μπήκαν σε αυτήν την θέση για να λύνουν προβλήματα και όχι για να δημιουργούν και άλλα.

Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει δικαιώματα που κανένας δεν μπορεί να του τα αφαιρέσει!

Είναι άνθρωπος με άποψη και συνείδηση που δεν διστάζει να βγει μπροστά και να καταγγείλει τα κακώς κείμενα, να διεκδικήσει​ει αυτά που δικαιούται αυτός και οι συνάδελφοι φαντάροι, να υψώσει τείχος προστασίας σε φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές απειλές.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου