Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

O Στρατός αναλαμβάνει την Εσωτερική Ασφάλεια στο πλάι της Αστυνομίας;

Μια σοβαρή τομή στην επέκταση του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο Υπουργείο Άμυνας. Μια τομή που εκμεταλλεύεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την εμπλοκή του Στρατού στην εσωτερική πολιτική και κοινωνική ζωή με βασική διάσταση την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο Προσφυγικό ζήτημα, την είσοδο Στρατού-ΝΑΤΟ-Πολεμικής Βιομηχανίας στα ΑΕΙ, την απόπειρα Στρατιωτικοποίησης του λαού μας.
Οι αποκαλύψεις της αρθρογραφίας για ένταση και επερχόμενες αντιδραστικές τομές στην Εθνοφυλακή και στις εθνικιστικές πολεμοκάπηλες Λέσχες Εφέδρων που χρεώνονται στον Υπουργό Άμυνας Στεφανή -τον ίδιο που ως ΑΓΕΣ πρωταγωνίστησε στην αναβάθμιση τους-,  πατούν στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου Στρατός-Λέσχες Εφέδρων-Πολιτοφυλακή εκπαιδεύονταν και εντάσσονταν σε σχεδιασμούς Φύλαξης του ΤΑΡ.  

Ο Ασύμμετρος Πόλεμος που περιέγραψε ο Κ.Μητσοτάκης εναντίον του εργαζόμενου λαού μας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, που δίνει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής -ΕΛΛΗΝΙΚΟ, EYROBANK, ΔEH, Ιδιωτικοποιήσεις και Απολύσεις, επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας με ιδιαίτερη στόχευση το Πανεπιστημιακό Άσυλο, τους πρόσφυγες, την Αλληλεγγύη και τα κοινωνικά κινήματα- δίνει σήμερα μια ακόμη ολοκληρωτική διάσταση μέσω των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων εντός και εκτός συνόρων. Είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και το κράτος της διαρκούς έκτακτης ανάγκης.
Ο Ελληνικός Στρατός που επιδιώκει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει πρώτα απ' όλα να εξασφαλίσει την επιβολή του νέου καπιταλιστικού παραγωγικού  μοντέλου ανάπτυξης των κερδών τους- ονομάζοντας μεταρρυθμίσεις την λαίλαπα της Κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων που απαιτεί η κερδοφορία τους, η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, το ΕΥΡΩ και η ΟΝΕ-, τα συμφέροντα των επενδυτών-εφοπλιστών-εργολάβων, με βασικό παρανομαστή τον ενεργειακό τομέα.
Για αυτούς τους λόγους οξύνεται ο Κοινωνικός Πόλεμος και ταυτόχρονα απειλείται ο εργαζόμενος λαός μας να γίνει κρέας στα κανόνια του Ελληνοτουρκικού Ανταγωνισμού, με την πιθανότητα θερμού επεισοδίου και Διακρατικού πολέμου ορατή.
Το ρεπορτάζ της Ιωάννας Ηλιάδη στο armyvoice.gr είναι αποκαλυπτικό.
Στο άρθρο της " Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι αλλαγές φέρνει στην Εθνική Άμυνα" τονίζει:

Με μια συμβολική επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 17 Ιουλίου νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην εθνική άμυνα και θα διαπιστώσει ο ίδιος πώς θα εφαρμοστεί ο φάκελος με το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρέδωσε στον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για να εκτελέσει το επόμενο 6μηνο.

Ο τίτλος του φακέλου «Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα», είναι ίδιος με αυτόν του υπουργείου προστασίας του πολίτη και δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση επέκτασης των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε θέματα τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου δημόσια τάξης, όπως η ασφάλεια στο σπίτι και στις πόλεις.

Με βάση αυτόν τον φάκελο η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής) θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα μεταξύ άλλων στα ακόλουθα θέματα:

Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.
Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος ότι πίσω από την Κατάργηση του Ασύλου κρύβεται όχι μόνο η πολιτική αυταρχική διάσταση της καταστολής του φοιτητικού κινήματος, αλλά και η Εισβολή του Στρατού, του ΝΑΤΟ και της Πολεμικής Βιομηχανίας στα Πανεπιστήμια.
Για Εμάς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ο πόλεμος της αστικής τάξης και του αδίστακτου πολιτικού της προσωπικού διεξάγεται με διαφορετικούς όρους, αλλά για τους ίδιους λόγους, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
Η Κινητοποίηση της 10ης Ιουλίου και η δυναμική που αποκάλυψε έστειλε το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και σε όλους.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παίρνει σαφή θέση και καλεί σε Κοινό Αγώνα:
Μας ζητούν να πάμε να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, για τα πετρέλαια-φυσικό αέριο και τα κέρδη τους, για την EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, Kατάρ, τους Κοπελούζο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίο!
Καλούμε σε Κοινή Πάλη Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, τον εργαζόμενο λαό και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στον Διακρατικό Πόλεμο που μας οδηγούν.
Ενάντια στα Θερμά Επεισόδια που θα χυθεί το Δικό Μας Αίμα για τα Δικά τους Συμφέροντα
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ τους και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για τους λαούς της περιοχής
Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., ενάντια στις κυβερνήσεις της βάρβαρης ταξικής επίθεσης και της στυγνής κρατικής καταστολής
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία
Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com diktiosprartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου