Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Θα μας λείψουν τα θεόπνευστα κηρύγματα του αγίου Αμβροσίου


Μαύρη μέρα η σημερινή για όλο το χριστεπώνυμο ποίμνιο της πατρίδας μας με το άκουσμα της παραίτησης από τον επισκοπικό θρόνο του Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Εδώ δεν έχουμε απλώς την αποχώρηση ενός ιεράρχη από τα ποιμαντικά τουκαθήκοντα αλλά την αποστράτευση από το λειτούργημα του ενός αγίου ανθρώπου.
Οι θεόπνευστες απόψεις του κατά κόσμον Θανάση Λενή, είναι γεγονός ότι προκάλεσαν τις αντιδράσεις κάποιων απίστων αλλά η χάρη του Θεού τον προστάτεψε κάτι που απέδειξε πανηγυρικά και η δικαιοσύνη μας, όταν ορισμένοι ασεβείς οι οποίοι στερούνται εκκλησιαστικής παιδείας, καθώς είναι και αρνητές των πατροπαράδοτων αξιών μας, τον οδήγησαν κατηγορούμενο αποδίδοντας του ότι παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, και υποκινεί σε μίσος. Ο σεπτός ιεράρχης Καλαβρύτων αποδόμησε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, στην απολογία του, το σαθρό κατηγορητήριο που του είχαν χρεώσει κάποιοι ομοφυλόφιλοι. 

«Ο Θεός τους σιχαίνεται και τους αποστρέφεται και τους έριξε φωτιά και τους κατέκαψε και θυμηθείτε τα Σόδομα και τα Γόμορρα», είχε πει στους δικαστές χαρακτηριστικά και αυτοί τον αθώωσαν.


Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφιέρωσε τα «νιάτα του στον Χριστό» με το να χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, για να καταλήξει χαϊδεμένο παιδί της χούντας του Παπαδόπουλου.

Προς επίρρωση των παραπάνω αξίζει να παραθέσουμε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Χριστιανική Δημοκρατία» του Νίκου Ψαρουδάκη.

Εκεί υπήρχε ένα άρθρο ύμνος για τον δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιο με τίτλο «Μητροπολίτης ασπάζεται βασανιστές».
Σ' αυτό μεταξύ άλλων περιγραφόταν και ο θαυμασμός που είχε ο Αμβρόσιος στους βασανιστές του ΕΑΤ-ΕΣΑ κατά την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας.



Επίσης να τονίσουμε ότι την αγάπη του για τον «θεάνθρωπο», την δείχνει με κάθε τρόπο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις «εντολές του». Το διαπιστώνουμε στα κηρύγματα του, όταν μας λέει ότι «Οι μουσουλμάνοι εξ ορισμού είναι εγκληματίες και σε καιρό ειρήνης».


Να μην παραλείψουμε επίσης να αναφέρουμε ότι εκτός από τον Χριστό στον οποίο πρόσφερε "τα νιάτα και την αγάπη του", ο δεσπότης Αμβρόσιος τα ίδια αισθήματα διακατέχεται ως προς τα μέλη της ναζιστική συμμορίας της Χ.Α, που μπορεί να είναι η "γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη»" καθώς και τον βασανιστή της χούντας Ντερντιλή τον οποίο θαυμάζει. (Τον έχει αποκαλέσει «πρότυπο γενεών»«Σωκράτη» και «Κολοκοτρώνη»)


Ο δεσπότης αυτός όσο καλά τα πηγαίνει στις αγιασμένες μπίζνες του, άλλο τόσο αιχμηρός είναι στα "εμπνευσμένα" αριστουργηματικά τροπάρια που κατασκευάζει όπως αυτό που ζητούσε να αφοριστεί το "κυριαρχημένο από τον διάολο υποκείμενο" που λέγεται Διαμαντόπουλος (Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ). Είναι κι αυτός ένας από τους εχθρούς της πίστης.
Οπως είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τον οποίο ο Σεβασμιώτατος αρχιερέας απεύθυνε έκκληση προς τον «Εσταυρωμένο Χριστό» «να σαπίσει το χέρι του», όπως είναι ο συγγραφέας Νίκος Δήμου γι' αυτός και ο ιεράρχης μας Αμβρόσιος «παρακαλούσε τον Θεό να σαπίσει το στόμα του», αλλά και τόσοι άλλοι εχθροί της ορθοδοξίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου