Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Βάζουν τους φαντάρους Αλβανικής καταγωγής να βάφουν όλη μέρα "για εκπαίδευση", στο 264 Μ/Κ ΤΕ στο Πολυχνίτο Μυτιλήνης


Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα του Δικτύου από τα παράπονα των φαντάρων στο Πολύχνιτο της Μυτιλήνης. 
Πραγματικά από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.
Αρχικά τα κινητά των νεοσύλλεκτων με κάμερα είναι όλα κατασχεσμένα. Οι φαντάροι που έχουν μόνο τέτοια κινητά για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο πρέπει να παίρνουν ειδική άδεια για να τηλεφωνούν και έπειτα να επιστρέφουν τα κινητά τους. Ακόμα και ένας φαντάρος που έχει παιδί και πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένειά του δεν έχει πάνω του το κινητό του!
Φυσικά όλα τα στελέχη κυκλοφορούν ελεύθερα με τα ακριβά κινητά τους με τις κάμερές τους, μιλάνε όποτε θέλουν στο κινητό και δε τους νοιάζει τίποτα. Ο στρατιωτικός κανονισμός άραγε είναι διαφορετικός για στελέχη και νεοσύλλεκτους; ή μήπως είναι ίδιος για όλους; το γνωρίζει το ΓΕΣ ότι τα στελέχη παρατυπούν για να επιδείξουν εξουσία στους καινούργιους φαντάρους; 

Στο στρατόπεδο εκτελούνται βαψίματα. Αυτά τα βαψίματα τα κάνουν μια ομάδα φαντάρων Αλβανικής καταγωγής αμισθή και χωρίς κανένα έλεος. 

Την ώρα της δήθεν εκπαίδευσης δηλαδή αυτοί κάθονται και βάφουν ΟΛΟ το στρατόπεδο. Μάλλον τα στελέχη της μονάδας και η διοίκηση θεωρούν ότι δε μπορούνε να προσλάβουν συνεργείο ή ότι η εκπαίδευση για κάποιους φαντάρους πρέπει να είναι το βάψιμο. 

Και σα να μην έφτανε αυτό μετά τα βαψίματα και τις εργασίες οι συγκεκριμένοι φαντάροι δε ξεκουράζονται ποτέ και κάνουν την υποτιθέμενη εκπαίδευση. 

Τη Δευτέρα 21/10 φυσικά άρχισαν και τα καψώνια. Μετά την πρωινή εκπαίδευση και ενώ ήταν ώρα ξεκούρασης έστειλαν όλους τους νεοσύλλεκτους στους ανακαινισμένους θαλάμους που δε χρησιμοποιούνται για να τεντώσουν τα κρεβάτια με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να ξεκουραστούν ποτέ. 
Το απόγευμα και ενώ ήταν προγραμματισμένη εκπαίδευση ξαφνικά τους ανακοινώθηκε ότι δε θα γίνει εκπαίδευση αλλά καθαριότητα. 
Φυσικά ακολούθησε το γνωστό σε όλους γόπινγκ για το οποίο δόθηκαν φυσικά 5 γάντια για 26 στρατιώτες. 
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε είδη καθαριότητας για τους θαλάμους. Mία σφουγαρίστρα για μπάνιο και θάλαμο κ.α. 
Παρά τα παράπονα των φαντάρων για τα απαραίτητα καθαριστικά που χρειάζεται η μονάδα η απάντηση ήταν και πάλι γράψιμο στα παλιά παπούτσια και αδιαφορία. 
Τέλος οι φαντάροι στις εξόδους τους αναγκάζονται να βγαίνουν στο χωριό του Πολυχνίτου το οποίο αποτελεί φυσικά ένα κλασσικό χωριό επαρχίας που δεν έχει τίποτα για να μπορέσουν να ξεσκάσουν οι στρατιώτες πέρα από 2 καφετέριες. 
Κανονικά προβλέπεται από τις μονάδες να βγάζουν κινήσεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των φαντάρων. 
Γιατί δε συμβαίνει αυτό; 
Γιατί το ίδιο δρομολόγιο θα γίνει 3 φορές μέσα στις επόμενες 3 μέρες στα πλαίσια της εκπαίδευσης και δεν γίνεται το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε; 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΓΕΣ

Να δοθούν όλα τα κινητά στους στρατιώτες πίσω

Να υπάρχει κίνηση στη πιο κοντινή πόλη κάθε μέρα για τους εξοδούχους

Τέλος στα καψώνια και τις αυθαιρεσίες των αξιωματικών

Να αγοραστούν αμέσως είδη πρώτης ανάγκης που οφείλει να έχει το στρατόπεδο για τους φαντάρους.

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΜΗ ΨΑΡΩΝΕΤΕ

ΒΓΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου