Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

39 πτώματα προσφύγων βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσσεξ



39 άνθρωποι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, κρυμμένοι σε κοντέινερ νταλίκας για να γλιτώσουν από τους συνοριακούς ελέγχους, τις συλλήψεις, τις φυλακίσεις, τις απελάσεις και ό,τι άλλο επιφυλάσσει η ρατσιστική Ευρώπη φρούριο στους κυνηγημένους των πολέμων και της φτώχειας.

Οι σοροί τους βρέθηκαν στο βιομηχανικό πάρκο του Γουοτεργκλέιντ στο Γκρέις, μια πόλη που απέχει 32 χιλιόμετρα από το ανατολικό Λονδίνο, σε φορτηγό ενός 25χρονου Βορειοϊρλανδού οδηγού που συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία.
Σύμφωνα με τις αρχές, το φορτηγό, που είχε ξεκινήσει από τη Βουλγαρία, πέρασε τα σύνορα από την πόλη Χόλιχεντ της Ουαλλίας. Ο οδηγός εικάζεται ότι επέλεξε αυτή την είσοδο, παρά το αυξημένο κόστος, για να γλιτώσει τους αυστηρούς ελέγχους στο Καλαί και το Ντόβερ.
«Συγκλονισμένος απ’ το τραγικό συμβάν» δήλωσε ακόμα και ο ρατσιστής πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, με ανάρτησή του στο Twitter.
I’m appalled by this tragic incident in Essex. I am receiving regular updates and the Home Office will work closely with Essex Police as we establish exactly what has happened. My thoughts are with all those who lost their lives & their loved ones.

Το πιο πολύνεκρο «συμβάν» αυτού του είδους συνέβη το 2000 όταν 58 πτώματα Κινέζων μεταναστών βρέθηκαν σε φορτηγό στο Ντόβερ.
Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου