Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Εξεγέρσεις

Σε ταξικό αναβρασμό βρίσκονται αυτό το διάστημα πολλοί λαοί, αναδεικνύοντας την φαυλότητα και την καταπίεση του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Ένα αδιέξοδο, που βίαια επιχειρούν να συντηρούν οι κυβερνήσεις προσφέροντας άφθονη καταστολή αντί για λύσεις.

🇨🇴 Εκουαδόρ: Υψώθηκε κύμα αντίστασης στην λιτότητα του ΔΝΤ και η κυβέρνηση ακύρωσε το διάταγμα για τα καύσιμα κάτω από την πίεση των διαδηλώσεων. Οκτώ νεκροί και 1.340 τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της αιματηρής καταστολής, που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Ισημερινού.

🇨🇱 Χιλή: Ο λαϊκός ξεσηκωμός στους δρόμους του Σαντιάγκο, είχε απολογισμό 11 νεκρούς και τρεις τραυματίες. Ο στρατός και η ακραία κατασταλτική βία έδειξαν το άγριο πρόσωπό τους απέναντι στον λαό της Χιλής, που ξεσηκώθηκε και πέτυχε την ακύρωση της αύξησης των τιμών στα ΜΜΜ.
🇱🇧 Λίβανος: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και των διεφθαρμένων πολιτικών που οδήγησαν την χώρα στην φτώχεια. Ο απολογισμός δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

🇮🇶 Ιράκ: 100 νεκροί και 4.000 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βαγδάτη και άλλες πόλεις του Ιράκ, με τον κόσμο να εναντιώνεται στη διαφθορά, την ανεργία και τη φτώχεια. Το αίμα χύθηκε στους δρόμους, με την ανέχεια να οπλίζει θάρρος και αυταπάρνηση τον λαό απέναντι στην ακραία καταστολή.

🇭🇺 Ουγγαρία: Αυτές τις μέρες τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι ξεχύθηκαν στο κέντρο της Βουδαπέστης, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και των ακροδεξιών πολιτικών, που εφαρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου