Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

"Το Αφγανιστάν δεν έχει πόλεμο"

"Το Αφγανιστάν δεν έχει πόλεμο"
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Γράφει ο mitsos 175

Φεριντέ Ταγίκ ετών 49. Κάηκε στην Ελλάδα. Η Φεριντέ δεν θεωρούνταν πρόσφυγας από ορισμένους, γιατί ήταν από το Αφγανιστάν. "Το Αφγανιστάν δεν έχει πόλεμο".
Έχει όμως Αμερικανούς και άλλους Ιμπεριαλιστές να κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Έχει Ταλιμπάν να ελέγχουν αρκετά μέρη και να πολεμούν άλλοτε τους Αμερικάνους κι άλλοτε μαζί με τους κατακτητές τους Κομμουνιστές!
Οι Κομμουνιστές κατέχουν δυο μικρούς θύλακες. Πριν λίγες μέρες σε μια άλλη μικρή περιοχή, που έλεγχαν, δέχτηκαν επίθεση από τους Ταλιμπάν, κι έχασαν δυο πόλεις, ενώ οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν.

Χθες σκοτώθηκαν τουλάχιστο 6 άνθρωποι από έκρηξη βόμβας. Όλοι τους άμαχοι. Αλλά "Το Αφγανιστάν δεν έχει πόλεμο"!
Οι διάφορες μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αφού δεν έχουν πόλεμο, έκαναν εκλογές. Τώρα το "εκλογές" μην το παίρνουμε και τοις μετρητοίς. Σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις δεκάδες και τραυμάτισαν ακόμα περισσότεροι. Όλοι μιλάνε για φάρσα, πάρα για εκλογές. Θα ήταν φάρσα, αν δεν σκοτώνονταν άνθρωποι.

Μέσα σε ένα εξάμηνο έχουν σκοτωθεί σχεδόν 1.400 άμαχοι, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι 2.500. Καλέ τόσο ειρηνική χώρα και φεύγουν;
Και αυτές είναι οι επίσημες παράπλευρες απώλειες!

Συνολικά έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.500 Αμερικάνοι. Πολύ απρόσεκτοι. Για μια χώρα που δε έχει πόλεμο, τόσες απώλειες;
Τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες των ΗΠΑ μένουν μόνιμα στο Αφγανιστάν ως στρατός κατοχής. Λογικό, πάντα η χώρα ήταν πολιτεία των ΗΠΑ.
Ή μήπως όχι;

4.000 ξένοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Οι άμαχοι που έχουν πεθάνει είναι 39.000, οι κυβερνητικοί έχουν χάσει σχεδόν 70.000, ενώ άλλους τόσους έχουν χάσει οι Ταλιμπάν! 
Αλλά δεν υπάρχουν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν! 
Δεν βλέπουμε πόλεμο στα κανάλια, άρα δεν υπάρχει. Δεν βλέπουμε μυαλό στους δεξιούς, άρα δεν υπάρχει.

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν τις εξής "επιλογές": Να σκοτωθούν, να βιαστούν, να συλληφθούν, να βασανιστούν, να κρυφτούν, να πεινάσουν ή να φύγουν. Δύσκολο να διαλέξεις πράγματι.
Η Φεριντέ προτίμησε να φύγει. Κι αντί να σκοτωθεί στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε στην Ελλάδα. Που πράγματι δεν έχει πόλεμο. Έχει όμως μαλάκες φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου