Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Όχι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν δημοσίευσε χάρτες της Τουρκίας με ελληνικά εδάφη


ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Το δημοσίευμα είναι σοβαρό.
Και προκαλεί ερωτήματα...
Ο εθνικισμός τροφοδοτεί τον εθνικισμό;
Ποιος τον έχει ανάγκη;
Κρατική Πολεμοκάπηλη Επεκτατική Προπαγάνδα και που βρίσκεται η Αλήθεια;
Μήπως ο μεγαλύτερος στόχος αυτής είναι ο λαός του κάθε κράτους που πρέπει να αναλάβει το ρόλο του Αναλώσιμου για τα κέρδη τους;
Χαμήλωμα των τόνων ενώ διαδόθηκε ο εθνικισμός, το face news έπαιξε το ρόλο του ή κάτι άλλο;
Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη παρέμβασης του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και συναδέλφωσης των λαών περισσότερο από αναγκαία.

Διαβάζουμε:

Όχι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν δημοσίευσε χάρτες της Τουρκίας 
με ελληνικά εδάφη

Τεράστια εντύπωση και αρνητικά σχόλια προκάλεσαν δεκάδες δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook, μια σειρά από χάρτες της Τουρκίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη.


Τι έχει συμβεί;

Ο λογαριασμός στο Facebook «MSB Hulusi Akar», έκανε αναρτήσεις (δείτε εδώ, εδώ και εδώ), με χάρτες που δείχνουν την Τουρκία να κατέχει μια σειρά εδαφών, πέρα από τη σημερινή της επικράτεια, στα οποία περιλαμβάνονται και ελληνικά εδάφη. Παρά το γεγονός πως η Σελίδα φέρει το όνομα του Τούρκου υπουργού Άμυνας, και λινκ που παραπέμπει στο τουρκικό υπουργείο, δεν έχει την ειδική σήμανση που παρέχει το Facebook για πιστοποιημένους λογαριασμούς επισήμων προσώπων και αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πηγές του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας, με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή, ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ δεν έχει προσωπικό λογαριασμό στο Facebook και στο Twitter. Υπάρχει μόνο ο επίσημος λογαριασμός του Υπουργείου. Η επίμαχη Σελίδα στο FB, που δημοσίευσε τους χάρτες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία fan page με άγνωστους διαχειριστές.

Επιπλέον, επικοινωνήσαμε με τους διαχειριστές της τουρκικής Σελίδας επαλήθευσης γεγονότων, teyit.org, που όπως και τα ellinikahoaxes.gr είναι πιστοποιημένη από το International Fact Checking Organization (IFCN), οι οποίοι μας ανέφεραν τα παρακάτω:

«Ο Χουλουσί Ακάρ δεν διατηρεί επίσημο λογαριασμό στο Facebook, ή το Twitter, και οι επίσημες ενημερώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναρτώνται μόνο στους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου, εδώ και εδώ

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook μια σειρά από χάρτες της Τουρκίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη, είναι ψευδής. Οι χάρτες αναρτήθηκαν σε Σελίδα υποστηρικτών του Υπουργού από άγνωστους διαχειριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου