Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ;

Ραγδαίες εξελίξεις: 
Οι Κούρδοι (SDF)παραδίδουν τέσσερις πόλεις σε Άσαντ, Ρωσία και Ιράν
Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) παραδίδουν μια σειρά από πόλεις στο συριακό καθεστώς και στη Ρωσία, ως ύστατη λύση να αναχαιτιστεί η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με κουρδικές διπλωματικές πηγές, «το μοναδικό μας πρόβλημα είναι η τουρκική πολεμική αεροπορία, την οποία δεν έχουμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Εάν δεν μας βομβάρδιζαν τα τουρκικά αεροπλάνα είχαμε τη νίκη βέβαιη».

Η Ελίζαμπεθ Τσουρκόφ έγραψε στο Twitter ότι οι Κούρδοι παραδίδουν στο συριακό καθεστώς τη Μανμπίτζ, τη Ράκα, την Κόμπανι και πιθανά το Καμισλί.

«Η ηγεσία των YPG αποφάσισε να παραδοθεί στο καθεστώς και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει ορισμένες ελάχιστες παραχωρήσεις (δικαιώματα)».

Αυτό είναι προτιμότερο, συνεχίζει η ίδια, από την αντίσταση σε μια τουρκική εισβολή που θα οδηγήσει στον εκτοπισμό, στην καταστροφή και στον χαμό, όπως συνέβη στην Εφρίν (Αφρίν).

Κουρδικές μιντιακές πηγές αναφέρουν ότι συριακά στρατεύματα -προφανώς ενισχυμένα με Ιρανούς και Ρώσους μισθοφόρους- κινούνται προς τα βόρεια να σταματήσουν την τουρκική εισβολή.

Η ιστοσελίδα «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις των SDF με παραστρατιωτικούς του συριακού καθεστώτος για παράδοση της πόλης Ράκα στην κυβέρνηση.

Ανακοίνωση συριακού στρατού
Ο συριακός αραβικός στρατός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εισέλθει στο Καμισλί, στη Μανμπίτζ και σε άλλες πόλεις για να αποτρέψει την πτώση τους στα χέρια των υποστηριζομένων από την Τουρκία τρομοκρατών.
Θα αντιμετωπίσουν επίσης τους τρομοκράτες στη Ρας Αλ Αΐν και στην Τελ Αμπιάντ, προστίθεται.

Με μοβ χρώμα απεικονίζεται η τουρκική εισβολή. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με μαύρα γράμματα οι παραμεθόριες συροκουρδικές πόλεις και με κόκκινα γράμματα οι παραμεθόριες τουρκοκουρδικές πόλεις, που βρίσκονται ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου