Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Για τον Απόστρατο Στρατηγό ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή οι φαντάροι είναι Αναλώσιμοι


Η αντίδραση του Υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή μπροστά στη λιποθυμία στρατονόμου στο Μέτσοβο είναι εξαιρετικά ανάλγητη και στα όρια του χυδαίου. Χωρίς να διακρίνεται ίχνος ανησυχίας ή ενδιαφέροντος, ο απόστρατος εκστομίζει κοφτά, αντρικά και με καμάρι την απίστευτη φράση «συμβαίνουν αυτά σε όλους μας». 
Σαν να επιθυμεί να μην δοθεί περιθώριο για ανησυχία και ανθρώπινες αντιδράσεις από τους παριστάμενους. Σαν να μην επιθυμεί όμως κυρίως να υπάρξει αμφισβήτηση των πρακτικών του στρατού.
«Συμβαίνουν αυτά σε όλους» και δεν πρέπει να αναρωτηθούμε για το αν αξίζει να στέκονται οι στρατιώτες (και τα στελέχη) ώρες ατελείωτες στον ήλιο, το κρύο, τη βροχή, προκειμένου να παραδώσουν ένα στεφάνι, ή να είναι άψογοι σε ένα άγημα, ή να παραμένουν ακίνητοι σαν playmobil. Όπως «συμβαίνει» και μια καταιγίδα. 



Δυστυχώς, σε μία εποχή που τα νούμερα με τα ζώα στα τσίρκο έχουν πια απαγορευθεί, εξακολουθούμε να βλέπουμε αντίστοιχα νούμερα με ανθρώπους. Είναι το τσίρκο του ελληνικού (και όχι μόνο) στρατού και τα νούμερα εκτελούν οι στρατιώτες προκειμένου να χαίρονται οι πολεμοκάπηλοι πατριώτες και οι τουρίστες της πλατείας Συντάγματος. 



Δεν συμβαίνουν όμως αυτά σε όλους. Δεν συνέβησαν στο Στεφανή, τους στρατηγούς του, τους Υπουργούς, τα βύσματα του φαιδρού τσίρκου τους τα οποία απολαμβάνουν μία πολύ χαλαρότερη θητεία από το μέσο στρατιώτη. Αλλά και σε όλους να συνέβαιναν, πρέπει να αμφισβητήσουμε το εάν καλώς συμβαίνουν. 

Καλώς λοιπόν υποφέρουν τα παιδιά σας για να κάνουν ένα άγημα; Καλώς λιποθυμούν, καλώς τραυματίζονται, καλώς αντιμετωπίζονται με τέτοια αναλγησία από τους Υπουργούς, καλώς υποφέρουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους με ελάχιστες ώρες ύπνου και εξαντλητικές υπηρεσίες για σκοπούς που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας αλλά με την ικανοποίηση ακροδεξιών φαντασιώσεων (αγήματα) ή ακόμα των ψυχαγωγικών αναγκών των στελεχών των ΕΔ και των οικογενειών τους (στρατιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις); 

Ας ξανασκεφτούν λοιπόν τόσο οι νέοι, όσο και οι γονείς τους που ενδιαφέρονται γι’ αυτούς εάν πραγματικά μας τιμά να συμμετέχουμε αναγκαστικά μάλιστα σε τέτοιες εκδηλώσεις ή εάν μας υποτιμά βαθιά να υποφέρουμε για να στήνονται πανηγυράκια. Και δεν είναι μόνο τα πανηγύρια. Η προσπάθεια για καλλιέργεια της λογικής της πρόθυμης και άνευ αντιλογίας εκτέλεσης όποιας διαταγής δοθεί από τους ανωτέρους (κάτι βέβαια που δεν ανταποκρίνεται στο νόμο, αφού υπάρχουν πολλές περιπτώσεις νόμιμης άρνησης εκτέλεσης διαταγής από στρατιώτες) έχει απώτερο σκοπό το να είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε αναντίρρητα, όποτε μας το ζητήσουν (στο όνομα φυσικά της προστασίας της πατρίδας και του έθνους). 

Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό πρόσωπο του ελληνικούς στρατού, δηλαδή ενός από τα βαθύτερα κομμάτια του ελληνικού κράτους. Σκληρό και ανάλγητο. Και φυσικά οι μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, απλώς αναπαρήγαγαν την είδηση για λιποθυμίες (μία είδαμε, υπήρξαν όπως γράφεται και άλλες) και τη δήλωση του Υφυπουργού, χωρίς καμία κριτική στο ύφος του. 
Σε άλλες περιπτώσεις θα διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους. Όχι όμως τώρα, με τον Υφυπουργό της αγαπημένης τους Κυβέρνησης. Το άριστο, τον αρχηγό ΓΕΣ επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του Υφυπουργό επί ΝΔ, τον άνθρωπο επί της αρχηγίας του οποίου συνελήφθησαν στην Τουρκία δύο Έλληνες στρατιωτικοί, χωρίς όμως να καρατομηθεί (αντίθετα προήχθη σε Υφυπουργό). Τον πατριώτη. 
 Αλήθεια είναι τόσο πατριώτης που επί των ημερών του μέχρι και σκυλιά παρασημοφορούνταν; (βλ. https://www.protothema.gr/greece/article/674126/tin-parasimoforise-to-ges-epeidi-43-paidia-tis-upiretoun-se-monades-kai-fulakia/
H είδηση βέβαια δεν αντιμετωπίστηκε με τη χλεύη που θα έπρεπε. Αν έκανε το ίδιο ο Κιμ, τα νέα θα έφταναν ταχύτατα στα ελληνικά ΜΜΕ. 

Είναι όμως ο ίδιος Υφυπουργός που έκοψε την τρίτη στολή από τους στρατιώτες ( βλ https://www.armyvoice.gr/2019/10/chorigisi-eidon-imatismoy-relans-poes-ston-alkiviadi-stefani/). 
Ο ίδιος που θέλει το στρατό να είναι μοχλός ανάπτυξης (βλ https://www.kathimerini.gr/1047885/article/proswpa/synentey3eis/alkiviadhs-stefanhs-sthn-k-h-amyna-einai-kai-moxlos-anapty3hs) . 
Και ταιριάζει γάντι στη ΝΔ με τους Άδωνι, Βορίδη, Μπογδάνο. Ειδικά με τον τελευταίο αν κρίνουμε από την ευχάριστη επεξηγηματική νοηματική που χρησιμοποιεί σε παλαιότερη συνέντευξή του στη μιλιταριστική εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» (βλ. https://www.youtube.com/watch?v=4jnfexsSuSA

Μόνο λοιπόν οργή πρέπει να αισθανόμαστε γι’ αυτόν τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για την προχθεσινή ανάλγητη στάση του. Και δεν είμαστε «όλοι μας» κατά τη δήλωσή του. Είμαστε εμείς και αυτοί.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου