Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ερντογάν: Ξεκίνησε η εισβολή – Τουρκικά F-16 βομβαρδίζουν τη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.
Ο στρατός της Τουρκίας πέρασε τα σύνορα και ήδη βομβαρδίζει περιοχές με μαχητικά F16. Η επιχείρηση ονομάζεται «Η πηγή της ειρήνης».

Δείτε την στιγμή που αναχωρούν τα τουρκικά μαχητικά για να πλήξουν τους στόχου στη Συρία:
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν στο twitter. Συγκεκριμένα έγραψε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Στράτο της Συρίας ξεκίνησαν την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK YPG και ΙSIS. Στόχος μας να εμποδίσουμε την τρομοκρατική ζώνη που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ και να έρθει Ειρήνη και ασφάλεια στη περιοχή».
Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı 'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.
33,9 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Την είδηση επιβεβαιώνουν και οι Κούρδοι με τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας SDF να γνωστοποιεί μέσω Twitter πως τουρκικά αεροπλάνα άρχισαν επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές, προσθέτοντας πως στους κατοίκους τους επικρατεί πανικός.
Την ίδια ώρα τα τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από βολές πυροβολικού εναντίον στόχων που -όπως αναφέρουν- είναι θέσεις Κούρδων ανταρτών.
Οι Κούρδοι καλούν για «γενική κινητοποίηση»

Νωρίτερα οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας κάλεσαν σήμερα σε «γενική κινητοποίηση για τρεις ημέρες» για να αντιμετωπιστεί η απειλή μιας επίθεσης από την γειτονική Τουρκία, καλώντας «σε αντίσταση» τους κατοίκους της βορειοανατολικής Συρίας.

«Κηρύσσουμε κατάσταση γενικής κινητοποίησης για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρουν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας σε ανακοίνωσή τους.

«Καλούμε όλες τις συνιστώσες του λαού μας να κατευθυνθούν προς την μεθοριακή ζώνη (…) για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει αντίσταση αυτή την ευαίσθητη ιστορική στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση των κουρδικών αρχών.

«Δείχνοντας» τις ΗΠΑ, τον μεγάλο σύμμαχό τους, αλλά και τον ΟΗΕ, τη Ρωσία ή ακόμη την ΕΕ, στην ανακοίνωσή τους οι κουρδικές αρχές τούς επιρρίπτουν «όλη την ευθύνη» στην περίπτωση μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» στην περιοχή τους.



Σύμφωνα με το Ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου