Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Nα παύσει η δίωξη του σ. Nίκου Χαραλαμπόπουλου! Όχι στις διώξεις σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Αποτέλεσμα εικόνας για δικτυο σπαρτακοσNα παύσει η δίωξη του σ. Nίκου Χαραλαμπόπουλου!
Όχι στις διώξεις σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στο σύντροφο Νίκο Χαραλαμπόπουλο, εναντίον του οποίου έχει υποβληθεί μήνυση με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση».
Η μήνυση έχει κατατεθεί από έναν εν ενεργεία αξιωματικό του στρατού, πρώην διοικητή μονάδας στην Αλεξανδρούπολη και αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ.Σ. που αφορούσαν πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν. Ο εν λόγω αξιωματικός οδηγήθηκε, για τις καταγγελίες τού 2014, στο στρατοδικείο όπου απαλλάχθηκε όχι γιατί δεν συνέβησαν τα όσα γεγονότα καταγγέλθηκαν αλλά γιατί υπήρξαν αμφιβολίες για το αν ο διοικητής είχε σκοπό να βλάψει τους καταγγέλλοντες.
Η τωρινή μήνυση γίνεται κατά των διαχειριστών του blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και έχει ως εξιλαστήριο θύμα τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους.
Ο σύντροφος Νίκος Χαραλαμπόπουλος ειδοποιήθηκε για τη μήνυση από το ΑΤ Ομονοίας, για να προχωρήσει η προανάκριση, όμως ο φάκελος επιστράφηκε εσπευσμένα στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης. Με το σύντροφο να παρεμποδίζεται σκόπιμα να καταθέσει γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων ή να έχει απολογηθεί, ορίζεται η δικάσιμος, σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, στις 21 Νοεμβρίου σε δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διώκονται σύντροφοι της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και από το δίκτυο Σπάρτακος, ακριβώς γιατί δημοσιοποιούν και καταγγέλλουν τα καψώνια, την βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων μέσα στον ελληνικό στρατό. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ελληνικό κράτος προετοιμάζουν το στρατό σαν όργανο καταστολής και οι φαντάροι θα πρέπει να εκτελούν την κάθε διαταγή πειθήνια, χωρίς βούληση. Ό,τι πάει ενάντια σε αυτό και το καταγγέλλει πρέπει να διωχθεί, να καταδικαστεί.
Ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες όξυνσης των εθνικισμών και των πολέμων, την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και την επίθεση στον Κουρδικό λαό αλλά και τις Τουρκικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ελληνική αστική τάξη χρειάζεται πειθήνιους φαντάρους, αναλώσιμο είδος για τους ανταγωνισμούς της.
H Eπιτροπή Aλληλεγγύης Στρατευμένων και το «Δίκτυο Eλευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος» έχουν δώσει αγώνες όχι μόνο ενάντια στις ταπεινωτικές συνθήκες που επικρατούν στο στρατό, αλλά κι ενάντια στους εθνικισμούς και τον ιμπεριαλισμό, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών και της εργατικής τάξης στην περιοχή. Ακριβώς γι’ αυτό αποτελούν στόχο των καραβανάδων, των ακροδεξιών εθνικιστών και φασιστών – με τη συνέργεια της δικαστικής εξουσίας.
Αλλά, ακριβώς γι’ αυτό έχουν την υποστήριξη από το εργατικό, λαϊκό, φοιτητικό και νεολαιΐστικο κίνημα.
Aπαιτούμε:
Την παύση της δίωξης του Νίκου Χαραλαμπόπουλου - Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Όχι στην ποινικοποίηση του κινήματος.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!
13-10-2019
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου