Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Συμφωνία SDF-Δαμασκού: Αποκαλύπτονται οι πρώτες λεπτομέρειες

Συμφωνία SDF-Δαμασκού: Αποκαλύπτονται οι πρώτες λεπτομέρειες
Στις 15 Οκτωβρίου αρκετές πηγές δημοσίευσαν ένα φερόμενο αντίγραφο της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό τη διεύθυνση των Κούρδων (SDF).
Η συμφωνία, η οποία καλύπτει τη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, επετεύχθη στις 13 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων της Δαμασκού και της SDF. Η συνάντηση διεξήχθη σύμφωνα με πληροφορίες στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim στα Lattakia.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) θα μετακινούνται στο έδαφος της SDF με τρεις κατευθύνσεις:
Από την Tabqa με βόρεια κατεύθυνση προς την Ayn Issa και την ύπαιθρο. Επίσης προς τη βόρεια κατεύθυνση προς τα συριακά τουρκικά σύνορα στο Tell Abyad και προς τα δυτικά.
Δεύτερος άξονας από την Manbij προς την κατεύθυνση του Ayn al Arab στα συριακά τουρκικά σύνορα έως το Tell Abyad και προς τα δυτικά.
Τρίτος άξονας από Hasakah / Tall Tamr, που φθάνουν στο Ras al Ayn και προς τα ανατολικά φθάνουν στο Qamishli και μετά στο Al Malikiyah και προς το νότο.
Οι δυνάμεις της SAA θα εξαπλωθούν στην περιοχή Manbij, ξεκινώντας από την Arima και κατά μήκος του ποταμού Sajur, παραμένοντας σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις σχετικά με τη κατανομή δυνάμεων στην Arima.
Στο τέλος της φερόμενης συμφωνίας, η SDF επιβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένη να διατηρήσει την εδαφική ενότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας υπό την επίσημη σημαία της δημοκρατίας και ότι θα παραμείνουν υπό την αιγίδα της SAA για την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών υπό την ηγεσία του κ. Bashar al -Ασάντ.
Η Δαμασκός και η SDF δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τους όρους των συμφωνιών. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της SAA στη βορειοανατολική Συρία, η οποία άρχισε στις 13 Οκτωβρίου, ευθυγραμμίζεται με τους όρους που αναφέρονται στη συμφωνία.
Η SDF συμφώνησε για την ανάπτυξη της SAA στη βορειοανατολική Συρία μετά την έναρξη της Τουρκικής επιχείρησης Peace Spring και την απόφαση του Προέδρου Donald Trump να αποσύρει όλα τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την περιοχή.
Η Ρωσία διευκολύνει και στηρίζει την ανάπτυξη της SAA στη βορειοανατολική περιοχή. Ωστόσο, η Τουρκία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιθέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου