Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Σε εξέλιξη πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Σε εξέλιξη πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου
Οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στα Προπύλαια για τη συμπλήρωση 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε επιφυλακή.
Περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.


Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».


Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ειρηνικά και χωρίς επεισόδια το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη δύο πορείες για τα έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δύο πορείες, οι οποίες ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας, είναι σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη και μαζικότερη συμμετέχουν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη δεύτερη πορεία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου