Επιχείρηση «φερμουάρ» σε social media και ΜΜΕ για την ΕΛΑΣ από Χρυσοχοΐδη
«Φερμουάρ» στα στόματα δημοσιογράφων και χρηστών των social media επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Αυτό δείχνει μια… διαρροή που έγινε σε άρθρο που φιλοξένησε το χριστουγεννιάτικο φύλλο της «Καθημερινής».
Το εν λόγω άρθρο φέρει τον τίτλο «Τι λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την πολιτική βία». Κι αυτό που λέει εν προκειμένω, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός είναι ότι οι καταγγελίες των περιστατικών και η αναπαραγωγή αλλά και ο σχολιασμός των σχετικών ειδήσεων δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις κατά της αστυνομίας.
«Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι μέσα ενημέρωσης και social media παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ως απειλή κατά της δημοκρατίας, συχνά με την παραγωγή παραπληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά, όπως έγινε στο Κουκάκι, όπου η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί μη παρουσίας εισαγγελέα δεν επαληθεύτηκε», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.
«Η διάχυση στα social media επιλεγμένων στιγμιοτύπων από τις συμπλοκές δημιουργεί εντυπώσεις περί “αστυνομικής βίας” ενώ το ίδιο το παράπτωμα, η παράνομη κατάληψη πανεπιστημιακών ή ιδιωτικών χώρων, σχεδόν αποσιωπάται σαν να πρόκειται για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μερίδα της Αριστεράς επιμένει να συντηρεί το αφήγημα ότι η αστυνομία είναι “φασιστική”, κάτι που έχει διαποτίσει τον δημόσιο διάλογο», σημειώνεται επίσης.
Το άρθρο που στην πραγματικότητα δείχνει να κατηγορεί όσους ανέδειξαν τα περιστατικά αστυνομικής βίας, για παράδειγμα τις φωτογραφίες με τους ξεγυμνωμένους συλληφθέντες ή τον δεμένο και χτυπημένο – στην ταράτσα του σπιτιού του – σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, ολοκληρώνεται με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε εκδήλωση για την πολιτική βία που έγινε την περασμένη Τρίτη στο ΕΒΕΑ και στην οποία σύμφωνα πάντα με το άρθρο επισημάνθηκε ότι «η ακροαριστερή βία την τελευταία δεκαετία είναι 3,5 φορές περισσότερη από την ακροδεξιά».
Ο Χρυσοχοΐδης στην εκδήλωση έκανε λόγο για γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ, αναρωτήθηκε μάλιστα «γιατί δικαιολογείται;» αλλά και για κουλτούρα της βίας, καταλήγοντας ότι «το κράτος δικαίου πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του χωρίς εκπτώσεις, έτσι ώστε τα δικαιώματα όλων να γίνονται σεβαστά χωρίς αυταρχισμό και αυθαιρεσία».
Ο υπουργός όμως τις προηγούμενες ημέρες δεν φαίνεται να είδε κανέναν αυταρχισμό και καμία αυθαιρεσία από την αστυνομία της οποίας τυγχάνει πολιτικός προϊστάμενος. Παρείχε απόλυτη κάλυψη την ώρα που μέχρι και η αστυνομία διέταξε ΕΔΕ για τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν. Φαίνεται ότι αυτό που τον ενόχλησε δεν ήταν τα ίδια τα περιστατικά αλλά το γεγονός ότι αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας.
*Αλιευμένο από το tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου