Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ποιες Ελληνοτουρκικές διαφορές θα πάνε στη Χάγη; Υφαλοκρηπίδα ή και θαλάσσιες ζώνες; Μητσοτάκης ή Συρίγος λένε την αλήθεια;

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ.Μητσοτάκης στο ΒΗΜΑ (29-12-2019) αποκαλύφθηκε ένα κεντρικό ζήτημα κυβερνητικής διγλωσσίας.
Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς φαιδρότητας και το εθνικιστικό κόμμα των Μακεδονομάχων παρουσίαστηκαν με διπλή γραμμή για τους όρους συνδιαλλαγής με το καθεστώς Ερντογάν.

Ενώ μέχρι πρόσφατα, το πρωτοπαλίκαρο του Εθνικιστικού ΔΙΚΤΥΟΥ 21 του Σαμαρά, ο προβαλλόμενος ως και αρτιότερος γνώστης των ελληνο-τουρκικών, ο βουλευτής πλέον της ΝΔ Άγγελος Συρίγος "έβγαζε φωτιές" ισχυριζόμενος ότι η μοναδική αντίθεση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας που το ελληνικό αστικό κατεστημένο δέχεται να αποτελέσει ζήτημα διαβούλευσης στην Χάγη είναι η Υφαλοκρηπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 

Τι θα πάμε στη Χάγη;



Στην συνέντευξη όμως του Κ.Μητσοτάκη διαβάζουμε για ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο:
Ο κ.Ερντογάν πάντως έχει λάβει πρόσκληση για τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Εμείς αναμένουμε ή θα εκπροσωπηθούμε από την ΕΕ;
Σε ερώτηση αν σχεδιάζει προσφυγή στη Χάγη ξεκαθαρίζει: «Πιστεύω πως, ναι, θα πρέπει να πούμε καθαρά ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε η μία διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα να εκδικαστεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και για να είμαι απολύτως σαφής, αναφέρομαι στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αν πιστεύουμε -και το πιστεύουμε- ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ως χώρα από αυτή την εξέλιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέντευξη:

“Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τη Χάγη” δηλώνει ο Μητσοτάκης και ανακοινώνει …F-35!!!




Εμείς σας προτείνουμε να διαβάσετε: 

Ποιά ψέματα για την ''ελληνική ΑΟΖ'' νομιμοποιούν τον πόλεμο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο http://diktiospartakos.blogspot.com



Φταίει (και) το ελληνικό κράτος για τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό; http://diktiospartakos.blogspot.com



ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΤΡΑΜΠ και ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΠΟΥΤΙΝ 
Ποιος κερδίζει από αυτόν το φαύλο κύκλο του πολέμου και του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού;
Οι Πολεμικές Βιομηχανίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των Ευρωπαϊκών χωρών, οι εθνικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία, οι Πετρελαϊκες εταιρείες.
Ποιο είναι το συμπέρασμα για τους λαούς του Αιγαίου;
Ούτε οι προνομιακή συμμαχία με την Αμερική του Τραμπ, ούτε η αντίστοιχη στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία του Πούτιν είναι η λύση...
Ούτε το ΝΑΤΟ εξασφάλισε την Ειρήνη ανάμεσα στα δύο σημαντικά κράτη για την Νοτιοανατολική πτέρυγα του..., που μπορεί να συνεργάζονται στο Πόλεμο εναντίον των Προσφύγων, στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά συγκρούονται για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Κύπρου, τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα!
-ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κυβερνήσεις, Αμερικανός πρέσβης, καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικό κατεστημένο αγχώνονται να μας πείσουν ότι τους έχουμε ανάγκη.
Ότι μόνο αυτοί -εξασφαλίζοντας βεβαίως τεράστια κέρδη και προνόμια- μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευημερία και την ειρήνη.
Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι αυτοί μας χειραγωγούν και μας παραπλανούν, ότι πίσω από τα καλέσματα "εθνικής ενότητας" κρύβουν τα σχέδια πλουτισμού και κερδοφορίας τους.
Αυτά τα επιχειρηματικά κέρδη, αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απαιτούν αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων, μας επιβάλλουν τις τρομοκρατικές τους Συμμαχίες και τους Άξονες του Πολέμου.
Συνδέοντας τον κοινωνικό πόλεμο με τη βαρβαρότητα του Ιμπεριαλιστικού ολέθρου και τις επεμβάσεις.

Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΔΕ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού για τη φύλαξη της βάσης.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου