Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Το πόσο στεναχωρηθήκαμε που υποβαθμίστηκε ο Στεφανής, ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!


Εκοψαν τα... πόδια στο «σώμα Στεφανή»


Η κυβέρνηση «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, δημιουργώντας εκ νέου υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποβαθμίζοντας πλήρως τον ρόλο του, ο οποίος πλέον θα είναι εκείνος του οργανωτή επιτήρησης συνόρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ και αυτό:
Εξοπλίζουν και δίνουν λεφτά σε Χιλιάδες Χρυσαυγίτες!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/09/blog-post_96.html


Ηταν στις 17 Δεκεμβρίου όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» για τους αμφισβητούμενους μεταπτυχιακούς τίτλους του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας και Εθνικού Συντονιστή για το Προσφυγικό, Αλκιβιάδη Στεφανή, κατηγορούσε την εφημερίδα μας για «ανήθικη επίθεση».



Και συνέχιζε: «Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα;».

Το χρονικό της αποκαθήλωσης: Τα επικοινωνιακά σόου, τα παράπονα και τα λάθη

Χθες, 15 Ιανουαρίου, λιγότερο από έναν μήνα μετά, η κυβέρνηση «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, δημιουργώντας εκ νέου υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποβαθμίζοντας πλήρως τον ρόλο του, ο οποίος πλέον θα είναι εκείνος του οργανωτή επιτήρησης συνόρων.

Τι συνέβη όμως σε αυτόν τον μήνα που οδήγησε την κυβέρνηση να αλλάξει εντελώς την άποψή της για τον κ. Στεφανή, τον οποίο λίγο ώς πολύ παρουσίαζε σαν τον Μεσσία που θα έλυνε ως διά μαγείας το προσφυγικό;

O κ. Στεφανής κατάφερε να πείσει το μέγαρο Μαξίμου πως ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δύσκολη δουλειά διαχείρισης του προσφυγικού.
Δημόσιες σχέσεις

Κατά συνέπεια, όλο τον προηγούμενο μήνα το μόνο που κατάφερε ήταν να γυρίσει την Ελλάδα, επισκεπτόμενος την Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, τον Εβρο, να φωτογραφηθεί ως άλλος... Πάνος Καμμένος, να λάβει δώρα, να κοιμηθεί σε στρατιωτικό φυλάκιο και παράλληλα, στο περιθώριο όλων αυτών, να πραγματοποιήσει και κάποιες συναντήσεις για το θέμα το οποίο είχε αναλάβει.

Δηλαδή, ο κ. Στεφανής έκανε αυτό για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά στους διαδρόμους του Πενταγώνου: πως αρέσκεται στην επικοινωνία, την προσωπική του προβολή και τις δημόσιες σχέσεις, σε σημείο μάλιστα να συναγωνίζεται τον άνθρωπο που τον στήριξε όσο λίγοι τα προηγούμενα χρόνια, τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνο Καμμένο.

Με απλά λόγια, αντί να ασχοληθεί επί της ουσίας με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, φαίνεται ότι είχε πετάξει το μπαλάκι στο υπερεπιτελείο που είχε συγκροτήσει, το οποίο ακούγεται ότι αποκαλούσαν κοροϊδευτικά στο μέγαρο Μαξίμου «Σώμα Στεφανή». Ακουγόταν επίσης πως ο υφυπουργός προτίμησε να απογυμνώσει ακόμα και σοβαρούς επιχειρησιακούς σχηματισμούς μεταθέτοντας αξιωματικούς στο «επιτελείο του» άκριτα και χωρίς έγκριση από κανέναν.


Πέρα όμως από το θεαθήναι, ο κ. Στεφανής το μόνο που έχει καταφέρει στο μεταναστευτικό είναι το ασύλληπτο ολίσθημα με το hotspot στη γειτονική προς την αγαπημένη του Κίναρο, νησίδα Λέβιθα, κάτι που η κυβέρνηση επιχείρησε να «μαζέψει» άρον άρον. Στις 9 Νοεμβρίου μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λέσβο, όχι για να δει από κοντά το δράμα των μεταναστών, αλλά για να πρωταγωνιστήσει σε παρελάσεις για την απελευθέρωση του νησιού από τον Κουντουριώτη. Τρεις ημέρες μετά ταξίδευσε στο άλλο νησί που υφίσταται σοβαρή επιβάρυνση από τις μεταναστευτικές ροές, τη Σάμο.

Αντί να πάει σε κάποιο hotspot, ο κ. Στεφανής έβγαζε φωτογραφίες με την πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων. Οταν ξαναπήγε στις 18 Δεκεμβρίου για το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο υφυπουργός πόζαρε μπροστά στη φωτογραφική μηχανή σε πόζες Καμμένου (προφίλ και ανφάς) με κιάλια, πάνω σε σκάφη του Λιμενικού


Την Πρωτοχρονιά την πέρασε στον Εβρο, αντιγράφοντας την περσινή τουρνέ Καμμένου στα ίδια μέρη (όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. έκανε αποχαιρετιστήριες και δακρύβρεχτες βόλτες στα φυλάκια). Φυσικά δεν γίνεται λόγος για το σόου στην Κίναρο, σκέτη αντιγραφή της παρόμοιας «επιχείρησης Καμμένου» τον Σεπτέμβριο του 2017, μία ημέρα μετά την τηλεοπτική εμφάνιση της Ειρήνης Κατσοτούρχη (της κυράς της Κινάρου) σε πρωινή εκπομπή όπου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι της έκοψε τη χρηματική βοήθεια που λάμβανε με απόφαση Καμμένου!

Στο όνειρο του κ. Στεφανή προστέθηκε επίσης η πληροφορία για την «εξαφάνιση» της κυρα-Ρηνιώς μέσα στις γιορτές και η προσπάθεια εντοπισμού της από μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πληροφορίες από το υπουργείο λένε πως έκανε άνω-κάτω το Πεντάγωνο, τάχα για να κάνει «αποτύπωση» της κατάστασης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η υπογραφή του EastMed.
Ποιοι ενοχλήθηκαν

Πάνω απ’ όλα όμως, το ύφος και η στάση του κ. Στεφανή από τότε που ανέλαβε Εθνικός Συντονιστής ήταν εκείνα που ενόχλησαν αρκετά κυβερνητικά στελέχη, σε σημείο να εκφράσουν παράπονα στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ενόχληση είχαν εκφράσει επίσης και τρία υπουργεία: Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στεφανής είχε βάλει τις φωνές στον νέο αρχηγό του Λιμενικού, ενώ πηγές αποδίδουν σε διαρροή εκ μέρους συνεργατών του -με συγκεκριμένο αποδέκτη ΜΜΕ- το σχέδιο πτήσης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας στη Λιβύη πριν από λίγο καιρό. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ερχόταν αντιμέτωπη με περιστατικά ακραίας βίας για το προσφυγικό, σαν εκείνο που συνέβη στη Χίο πριν από λίγες μέρες. Κάπως έτσι φτάσαμε στην αποδόμηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από προχθές ο κ. Στεφανής είχε μάθει για την υποβάθμισή του, παρά τις επιλεκτικές διαρροές σε συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα που τον ήθελαν ως τον νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου