Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν ξανά – Στόχοι φιλοϊρανοί οπλαρχηγοί στο Ιράκ

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν ξανά – Στόχοι φιλοϊρανοί οπλαρχηγοί στο Ιράκ

Η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι κοντά στα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο (1.15 τοπική ώρα), οι Αμερικανοί βομβάρδισαν φάλαγγα των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) βόρεια της Βαγδάτης. Επιβεβαιώνει και το Reuters.
Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης είναι συνασπισμός ιρακινών σιιτικών παραστρατιωτικών πολιτοφυλακών, που σχηματίστηκε με την υποστήριξη του Ιράν το 2014 για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στον στρατό του Ιράκ.
Πρόκειται δηλαδή για μια φιλοϊρανική πολιτοφυλακή που θεωρείται τμήμα του ιρακινού στρατού.
Σύμφωνα με την ιρακινή τηλεόραση, οι Αμερικανοί έπληξαν δύο οχήματα της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι κοντά στην πόλη Ταΐτζι, σκοτώνοντας τους επιβαίνοντες σε αυτά.
Σύνολο λέγεται ότι είναι έξι οι νεκροί. Η φάλαγγα αποτελούνταν συνολικά από τρία οχήματα.
Στόχοι λέγεται ότι ήταν η ηγεσία της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές, ο ένας νεκρός είναι ο Καΐς Αλ Χαζαλί, ηγέτης της πολιτοφυλακής Ασαΐμπ Αχλ Αλ Χακ, μέλος της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι και ο δεύτερος είναι ο αδελφός του Λαΐθ.
Και οι άλλοι νεκροί λέγεται ότι είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της φιλοϊρανικής παράταξης του Ιράκ.
Το πλήγμα έγινε ένα 24ωρο μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, από αμερικανικό ντρον.
Ο Κασέμ Σολεϊμανί ήταν ο δημιουργός της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι και αρχικά είχε την άμεση διοίκησή της το 2014 στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου