Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ρε συ πας Φαντάρος, έμαθες τα Δικαιώματα σου; Για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



ΚΑΤΑΤΑΞΗ Α ΕΣΣΟ 2020 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ!


Συνάδελφοι, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ- ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ.

Σε λίγες μέρες παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι με την κατάταξη της 2020 Α ΕΣΣΟ σε κέντρα κατάταξης σε όλη την Ελλάδα. Με το παρόν σύστημα κατάταξης, οι φαντάροι παρουσιάζονται σε ΣΥΠΟ, παραμένουν σ’ αυτά για 3-4 μέρες κι εκεί παραλαμβάνουν όλο τον ρουχισμό και τα είδη υπόδησης και κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα εμβόλια. 

Εκεί ζητάμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Ελέγχουμε όλα τα είδη να είναι καινούρια κι όχι μεταχειρισμένα (φαινόμενο που συναντάται κατά περιπτώσεις). Ελέγχουμε το χρεωστικό που υπογράφουμε να είναι σωστό, καθώς στο τέλος ο ΕΣ ζητά να τα επιστρέψουμε όλα. 

Εκεί θα υπάρχει και φωτογράφος, που θα βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες για τα στρατιωτικά μας έγγραφα, με το κόστος να το καλύπτει ο στρατός. Σε πολλές περιπτώσεις, επιχειρούν να βγάλουν παραπάνω «αναμνηστικές» φωτογραφίες, ώστε να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των φαντάρων. Δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν να αγοράσουμε το οτιδήποτε. 

Τέλος, στους γιατρούς που μας εξετάζουν αναφέρουμε κάθε πρόβλημα υγείας που έχουμε και ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στις περιπτώσεις που χρειάζεται.



Επειδή υπάρχει το τεράστιο ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, την υγιεινή και την καθαριότητα, με την σίτιση και τα μαγειρεία βγείτε κατευθείαν στην αναφορά παραπονούμενοι κι επικοινωνήστε με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.



Επίσης, μέχρι να ορκιστείτε, τόσο στα νέα Κέντρα, όσο και στις μονάδες είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αντιθέσεις με τους «παλιούς φαντάρους». Καταρχήν, κανένας φαντάρος δεν έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον άλλο. Κανείς, έστω και αν ισχυριστεί ότι πέρασε διάφορα στην μέχρι τώρα θητεία του, δεν μπορεί να απαιτήσει να πάθουν τα ίδια οι «νέοι» δικαιολογώντας έτσι ένα καθεστώς ανισοτήτων και διακρίσεων. Άρα, δεν υπακούμε σε αυτά που λένε οι «παλιοί», δεν ανεχόμαστε καμιά διαφοροποίηση στις υπηρεσίες, Παλεύουμε ενωμένοι για τα Κοινά μας Δικαιώματα!


Μπαίνοντας στη διαδικασία της θητείας, το πρώτο που πρέπει να κάνετε, είναι να κλείσετε τ’ αυτιά σας στην τρομοκρατία των καλοθελητών. Σε όλες αυτές τις σαχλαμάρες περί «ψάρακα», «εκεί που αρχίζει ο Στρατός-σταματά η λογική», «θα πήξεις», «θα γίνεις άνδρας», «εδώ είναι Στρατός δεν υπάρχουν δικαιώματα», «μόνο το βύσμα θα σε σώσει κλπ. κλπ. κλπ. 

Είναι απλό: δεν υπάρχει κανείς λόγος να είσαι φοβισμένος, δεν υπάρχει κανείς λόγος να παραχωρήσεις τίποτε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποταχθείς σε κάποιον «ανώτερο» μόνο και μόνο γιατί βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω στην στρατιωτική ιεραρχία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέσεις την σωματική σου ακεραιότητα και την ζωή σου σε κίνδυνο, να υποστείς την οποιαδήποτε προσβολή από κάποιον «παλιό» ή βαθμοφόρο! 

Στον Στρατό ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει.

Στον Στρατό υπάρχουν διαταγές, Στρατιωτικός Κανονισμός, νόμοι και πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα.

Στον Στρατό συνάδελφοι Φαντάροι υπάρχει καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις). Ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα.

Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές.

Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και «αν πέσει» μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται.

Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Υπερασπιζόμαστε τις συνθήκες υγιεινής, χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κι ότι είναι απαραίτητο.

Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό, που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό.

Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα. Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν.

Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία. Το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα βγαίνει από το ΓΕΣ, προβλέπει συγκεκριμένες ώρες για κάθε δραστηριότητα μέσα στη μέρα, είναι υποχρεωμένη η μονάδα να το έχει αναρτημένο δημόσια κι υποχρεούται να το τηρεί.

Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.

Η υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο είναι παράνομη. Επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να την αρνηθούμε. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που να μας στέλνει υποχρεωτικά στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ένα άλλο κράτος, η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι μετάθεση στο εξωτερικό.

Απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.

Δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ

Σε κάθε περίπτωση που καταπατούνται τα δικαιώματά μας, ζητάμε να βγούμε παραπονούμενοι από τον άμεσα προϊστάμενό μας (υπαξιωματικό- αξιωματικό διμοιρίτη) και σκοπός μας είναι η αναφορά τάγματος ή λόχου και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα.

Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ.

Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας.

Συνάδελφοι, κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους.

Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογικής-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου- Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ

Είμαστε σε μια περίοδο που η Ελλάδα επιχειρεί την μεγαλύτερη εμπλοκή της στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Μας λένε ότι σκοπός τους είναι να αποτελεί η χώρα «πυλώνας σταθερότητας». Για να το πετύχουν αυτό, μετατρέπουν τη χώρα σε μια ατέλειωτη αμερικάνικη βάση, στηρίζουν τις δολοφονίες του Τραμπ στη Μέση Ανατολή κι εσχάτως συζητάνε για την αποστολή πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Για να τα κάνουν όλα αυτά πρέπει μέσα στο στρατό να μην κουνιέται φύλλο, να μην αντιδράει κανείς, ακόμα κι όταν βάζουν στρατιώτες να είναι υπηρέτες των Αμερικάνων που μετασταθμεύουν ή συνεκπαιδεύονται σε ελληνικές μονάδες. Χρειάζονται να μην αντιδράει κανείς, ακόμα κι αν ζητηθεί η εκτέλεση εντολών που δεν άπτονται της αποστολής του ΕΣ. Σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Κανονισμό: «Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας». Οι φαντάροι δεν έχουν καμιά δουλειά ούτε έξω από τα σύνορα, αλλά ούτε και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας για τον καθορισμό ΑΟΖ και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Όποιος ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ειρήνη πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στις ΑΟΖ και τη μοιρασιά- εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε, μαζί με την αγώνα για τα υπόλοιπα δικαιώματά μας.

Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε.

Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου