Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Αν είναι Δυνατόν: Κρούσμα Κορονοιού και στο Επιτελείο Αεροπορίας: παίζουν με την Υγεία και την ζωή μας


ΣΧΟΛΙΟ 
ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Και η επιστολή της ΠΟΕΣ προς το ΓΕΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο που το Υπουργείο Άμυνας στέκεται απέναντι στην Αποειλή του Κορονοιού.
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι να αυτά συμβαίνουν στο Πεντάγωνο, τι γίνεται στις μονάδες της παραμεθορίου και στα φυλάκια.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
297 Μ/Κ ΤΕ Χίος: απειλούν την Yγεία μας χωρίς να λογαριάζουν ότι ήδη υπάρχει ασθενής Στρατιωτικός!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/03/297-y.html
Κρούσμα κορονοϊού στο ΓΕΑ και επισημάνσεις για τα σοβαρά κενά στον τρόπο αντιμετώπισης του
Καταγγελία για κρούσμα κορονοϊού στο ΓΕΑ και για τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός του, μεταφέρει η Πανελλάδικη Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.
Συγκεκριμένα:
ΘΕΜΑ : Διοικητική Μέριμνα (Μέτρα Πρόληψης κατά του Κορωνοϊού)
Αξιότιμε κε Αρχηγέ.
Σας κοινοποιούμε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που περιήλθε στην Ομοσπονδία μας, με το εξής περιεχόμενο:
«Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας αναφέρω ένα περιστατικό των προηγούμενων ημερών για να σας καταδείξω την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στο στρατόπεδο Παπάγου. Στις 13 Μαρτίου αξιωματικός της διεύθυνσης ΓΕΑ Γ1 ζήτησε και πήρε κανονική άδεια για προσωπικό λογο (όχι θέμα υγείας). 4 μέρες μετά (στις 17 Μαρτίου), εμφάνισε συμπτώματα αντίστοιχα με του covid-19(πυρετό κλπ), ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ (και πήρε οδηγίες για διαμονή στο σπίτι) και επικοινώνησε και με το ιατρείο της μονάδας στο οποίο δόθηκε δείγμα. Το δείγμα σε πρώτη φάση βγήκε αρνητικό, όμως τα συμπτώματα εντάθηκαν με αποτέλεσμα στις 25 του μήνα να μεταφερθεί με δυσπνοια στο ΝΙΜΙΤΣ και σε δεύτερο δείγμα να βγει θετικός. Από εκείνη τη στιγμή και μετά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει το παραμικρό (καμιά έστω και υποτυπώδη ιχνηλάτηση) στο γραφείο στους συναδέλφους του και γενικά στη διεύθυνση που κινούνταν ο εν λόγω συνάδελφος μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Εκτός από μια απολύμανση που πιθανολογείται ότι έγινε στις 20 του μήνα (χωρίς και αυτό να είναι βέβαιο). Αυτή τη στιγμή συνάδελφοι του στο γραφείο και γενικά η διεύθυνση μένει αποσβολωμενη περιμένοντας να υπάρξει μια κίνηση ενδιαφέροντος. Παρακαλώ σας γνωστοποιω την κατάσταση γιατί έχετε δύναμη λόγου και ελπίζω στην οποία κινητοποίηση των αρμόδιων. Ευχαριστώ.
Υ.Γ: Η εικόνα γενικά στο στρατόπεδο δεν δείχνει συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας (από τους φαντάρους στην πύλη μέχρι τα γραφεία και τους διαδρόμους)».
Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία παρακαλούμε για τη διερεύνηση του θέματος, καθόσον τούτο εκφεύγει της δικαιοδοσίας της Ομοσπονδία μας και τις περαιτέρω κατά κρίση σας ενέργειες, ενημερώνοντάς μας σχετικώς, προκειμένου στη συνέχεια ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου