Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ: Έστελναν Νεοσύλλεκτο φαντάρο χωρίς καμιά εκπαίδευση στον Έβρο να κυνηγά Πρόσφυγες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Από μονάδα της Κομοτηνής συμπεριέλαβαν νεοσύλλεκτο στρατιώτη, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, σε ομάδα για τον Έβρο, αδιαφορώντας για τη μη εκπλήρωση της εκπαίδευσής του στο ΣΠΕΝ και κατά πόσο αυτός ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο, αφού η επαφή του με όπλο ήταν μόνο για 2 ημέρες κατά την βασική του εκπαίδευση. 
Μετά από ενημέρωση αρμοδίου οργάνου το σκέφτηκαν καλύτερα φαίνεται και τον άλλαξαν, ενημερωνοντάς τους όμως ότι κάποια στιγμή, ασχέτως αν εκπαιδεύονται σε ΣΠΕΝ, ίσως να βρεθούν στον Έβρο.
Φαίνεται ότι τα "στελέχη" δεν νοιάζονται και πολύ αν οι νέοι στρατιώτες θα εκπαιδευτούν τουλάχιστον ως προς τα βασικά.
Επίσης, οι νεοσύλλεκτοι της 2020 Β έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής μια κατάσταση, που ίσως να μην έχει ξανασυμβεί στα χρονικά. 
Ήταν να παρουσιαστούν σε ΣΥΠΠΟ του Έβρου και τελικά, μετά από ταλαιπωρία μια ημέρας, κατέληξαν στις 24.00 σε μονάδες του Έβρου για να κοιμηθούν και το πρωί να μεταφερθούν σε αντίθετη κατεύθυνση και να μοιραστούν σε μονάδες της Κομοτηνής, μη γνωρίζοντας ακόμη γιατί έγινε αυτό, το οποίο επέφερε και επιπλέον έξοδα στις οικογένειές τους. 
Ξενοδοχεία, εισιτήρια αυξημένα λόγω μεγαλύτερων αποστάσεων. Ας τους ενημέρωναν τουλάχιστον να παρουσιαστούν στην Κομοτηνή.
Και φυσικά, το κερασάκι στην τούρτα, ήταν ότι τους έκοψαν και τις άδειες ορκωμοσίας για τις οποίες, μέχρι και το πρωϊνό της 22ας Μαρτίου, τους ενημέρωναν ότι θα τις πάρουν. 
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, παραβλέπουμε την οικονομική ζημιά των οικογενειών τους, αφού πολλοί είχαν κλείσει και πληρώσει εισιτήριο για να ταξιδέψουν προς τα σπίτια τους και στεκόμαστε κυρίως στην ψυχολογία των παιδιών αυτών με όλα όσα συμβαίνουν και μη μπορώντας να φροντίσουν ούτε την ατομική τους υγιεινή. 
Αυτά τα παιδιά, αυτή τη στιγμή, δεν θα έχουν ούτε καθαρά εσώρουχα, ούτε ρούχα για να φορέσουν αφού περίμεναν να πάνε στα σπίτια τους για να πλύνουν. 
Και μην ξεχνάμε ότι ο ελεύθερος χρόνος των νέων στρατιωτών, δεν είναι ικανός για να μπορέσουν να ασχοληθούν με την καθαριότητα των ρούχων τους, ειδικά τις πρώτες ημέρες σε μια μονάδα, κάτι όμως που με την παρούσα κατάσταση θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου