Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Tα Αδιέξοδα των Φαντάρων στην Κρήτη: Επιστολή καταγγελίας ενός συγγενούς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ως συγγενής, αδερφός, πατέρας και φίλος κάποιων στρατεύσιμων παιδιών, που είναι μέσα στα στρατόπεδα εγκλωβισμένα, θα ήθελα να ανασυγκροτήσετε το θέμα του εγκλεισμού τους.
Μέσα στα στρατόπεδα οι φαντάροι είναι φυλακισμένοι, χωρίς τα απαραίτητα αντισηπτικά και κάτω από την πίεση (που όλοι ξέρουμε) και του στρατιωτικού κλίματος που επικρατεί.
Οι φαντάροι είναι μέσα, χωρίς άδειες, χωρίς διανυκτερεύσεις, ενώ υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών-αξιωματικών, που συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά στρατόπεδα και να πηγαίνουν σπίτια τους με τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Σας παρακαλώ, εκ μέρους μιας μεγάλης πλειοψηφίας ανθρώπων, που είναι γονείς, φίλοι και αδέρφια των παιδιών αυτών. Να ανακαλέσετε την απόφαση αυτή και να βρείτε κάποια άλλα, ίσως καλύτερα και ανώδυνα μέτρα, για την καταπολέμηση αυτού του δύσκολου εμποδίου που ζει η χώρα τις τελευταίες μέρες.

Σκεφτείτε επίσης, πως σε κάποια στρατόπεδα στην Ελλάδα ισχύουν άλλα μέτρα.Σε άλλα στρατόπεδα είναι εγκλωβισμένα τα παιδιά μέσα και σε κάποια άλλα είναι χωρισμένα σε γκρουπ για πέντε μέρες μέσα και πέντε μέρες έξω. Σκεφτείτε τη ψυχολογία των παιδιών αυτών όταν συνομιλούν με άλλους φαντάρους σε άλλα στρατόπεδα, που ζουν πιο ευνοϊκά και κάτω από αυτά τα ελεύθερα μέτρα. Δεν ζητάω να ΑΠΑΙΤΉΣΕΤΕ τα μέτρα αυτά σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας μας, αλλά να τα ανακαλέσετε και να σκεφτείτε πως είναι πιο ανθρώπινο και ανώδυνο το μέτρο των ολίγων ημερών έξω και ολίγων ημερών μέσα ξανά σε γκρουπ.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο, ότι σε λίγες μέρες μεγάλη μάζα οπλιτών μας θα ζητάνε μαζικά αναβολή και θα χουν τη χείριστη εμπειρία από τη στρατιωτική τους ζωή-θητεία. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν (και μάλιστα κατά κανόνα σε όχι όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδος) είναι απάνθρωπα και γεμάτα διάκριση, αφού πέρα από ότι είναι εντελώς λάθος και άσκοπα (εφόσον μπαινοβγαίνει μεγάλη μάζα αξιωματικών καθημερινώς μέσα στα στρατόπεδα) έχουν και μια δόση απόλυτης παράνοιας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στην ομάδα του Σπάρτακου που δημοσίευσε την επιστολή
    Ελπίζω τα λόγια του άνθρωπου αυτου να εισακουστούν και οι αρμόδιοι να λάβουν πιο σωστά και λογικά μέτρα
    Έχω το γιο μου σε στραστόπεδο στην Κρήτη και του έκοψαν εξόδους άδειες κλπ
    Έχουμε να δούμε τα παιδιά μας 9 μέρες και απ ότι μας λένε , διάφοροι αξιωματικοί θα κάνουμε να τα δουμε και όλο τον Απρίλη.
    Στείλτε την επιστολή στον Υπουργό και απαιτήστε να την διαβάσει.
    Απαιτήστε να γίνει ΝΟΜΟΣ η μέθοδος των γκρουπ, να είναι πέντε μέρες οι μισοί εξω και πεντε οι άλλοι μισοι μετά.
    Τα παιδιά ηδη διαμαρτύρονται και ζητάνε αναβολή.
    Και η αναβολή που αναφέρει ο πατριώτης στην επιστολή δεν είναι τίποτα μπροστά στις απόπειρες αυτοκτονίας, αλλά και στους διαπλεικτισμούς των φανταρων λογω άσχημης ψυχολογίας
    Καντε τα ΓΚΡΟΥΠ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τα παιδιά μας σπιτια τους θα έρθουνε, ολα ειναι κλειστά δε μπορούν να πάνε πουθενά.
    Ενα ζεστό πιατο φαγητό θέλουν, ενα μπάνιο και λίγο ποιοτικό υπνο
    Να σκεφτουν οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ πως και οι φαντάροι είναι άνθρωποι οχι ζώα και δεν είναι μονο τα στελέχη και οι οικογένειες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον κύριο/κυρία που έγραψε την επιστολή.
    Ειναι πιο υγιή και αποσυμφωρούν τα στρατόπεδα με τη μέθοδο των γκρουπ
    Ελεος, σκεφτείτε τις ανθρώπινες ψυχες...
    Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή