Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΚΕΤΕΣ: οι φαντάροι καταρρέουν και μεταφέρονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Καταγγελία φαντάρων του ΚΕΤΕΣ. 

Το KETEΣ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο πάρκινγκ κολαστήριο για τους φαντάρους.
Από την στιγμή που απολύθηκε η 361 δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου βρεθήκαμε σε μια κατάσταση σχεδόν μόνιμης εμπλοκής και ενώ είχαμε ενημερώσει την διοίκηση της μονάδας για το πρόβλημα που θα ξανά προέκυπτε με την απόλυσης της σειράς 362, η απάντηση τους κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια «θα έρθει κόσμος μην αγχώνεστε» και ακόμα κόσμος δεν έχει έρθει.
Όταν ζητούσαμε από την διοίκηση περαιτέρω επάνδρωση δεν είχαμε καν στο μυαλό μας τι θα προέκυπτε με το ζήτημα του κορονοιού.
Τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για εμάς γιατί έχει προστεθεί πάνω μας ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος.
Θεωρούμε ντροπή να είμαστε ένα στρατόπεδο πάνω στην Μεσογείων , δίπλα στο Πεντάγωνο και μονίμως ο Λόχος να είναι μεταξύ 15 και 19 ατόμων για 14 υπηρεσίες.
Η υπομονή μας έχει αρχίσει να εξαντλείται όταν συγκεκριμένα στελέχη διαρκώς μας ειρωνεύονται και μας τιμωρούν για το παραμικρό βρίσκοντας αφορμή να μας θυμίσουν ποσο δεν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας.
Εμείς ζητάμε από την διοίκηση να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντι μας και να μην παίζει με την ψυχολογία μας γιατί βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση και ψυχολογικά και σωματικά.
Χθες ένας συνάδερφος μας κατέρρευσε σωματικά και ο φόβος για την δίκη μας σωματική ακεραιότητα μεγάλωσε  και σήμερα ακόμα ένας συνάδελφος κατέρρευσε ψυχολογικά και εισήχθη στο 414 λόγω της 10ημερης φυλακής που έφαγε πριν μια βδομάδα και της άδικης ποινής που παρ ολίγο να φάει σήμερα. 

Ακόμα και η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι επικίνδυνη από την πλευρά της διοίκησης καθώς τα μέτρα εφαρμόζονται κατά το δοκούν.
Στις αναφορές οι αποστάσεις δεν τηρούνται και τα αντισηπτικά ήρθαν για πρώτη φορά στην μονάδα πριν μια βδομάδα και μέχρι τότε αρκούμασταν απλά στο να αερίζουμε συχνά τον θάλαμο. 

Η συνεχόμενη αϋπνία και οι συνεχόμενες υπηρεσίες μας καθιστούν ευάλωτους σωματικά στον κορονοιο και η οποιαδήποτε άλλη ενόχληση έχουμε, διαρκώς κρύβεται κάτω από το χαλάκι για να μην δημιουργήσουμε περαιτέρω πρόβλημα με τις υπηρεσίες στον λόχο.
Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των στρατιωτών ξεπερνά τον προβλεπόμενο αριθμό υπηρεσιών του μήνα αλλά και τον προβλεπόμενο αριθμό ωρών υπηρεσίας της ημέρας καθώς υπάρχουν συνεχώς κωλυομενα νούμερα για τους συναδέλφους που έχουν πόστα, φτάνοντας μας σε σημείο να κάνουμε 10 ώρες σκοπιά την ημέρα. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, αντί τα στελέχη να δείχνουν περισσότερη κατανόηση σε αυτό που βιώνουμε, η συμπεριφορά τους διαρκώς γίνεται πιο επιθετική, τιμωρώντας μας με εξοντωτικές ποινές για το παραμικρό. 

Δεν ζητάμε χαρές,Δεν ζητάμε τιμητικές άδειες, ζητάμε το αυτονόητο. Περαιτέρω επάνδρωση της μονάδας και βελτίωση των συνθηκών ζωής και υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου