Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η θεωρία της Αγέλης, ο Κορονοϊός και ο Ελληνικός Στρατός

Είναι πλέον ξεκάθαρο, έστω και αν δεν το ομολογεί κανένας επίσημα, πως στον Ελληνικό Στρατό έχει υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19 η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης». 
Πρόκειται για μία κυνική και συνάμα αναποτελεσματική επιλογή. Αυτή η επιλογή ακολουθείται με βάση τη λογική πως εντός του στρατεύματος υπάρχουν κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν επηρεάζονται τόσο έντονα από τον ιό και στην πλειοψηφία τους δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Από πότε επιτρέπεται στο κράτος και την κυβέρνηση να αποφασίσει πως «δεν πειράζει να αρρωστήσει κάποιος αφού στο τέλος δεν θα πεθάνει»; 
Ξεχνάει η κυβέρνηση πως ο στρατός δεν είναι μονό οι νέοι στρατιώτες, αλλά στρατιώτες και κυρίως στελέχη σε ηλικίες που είναι αρκετά ευπαθείς στον ιό; Ξεχνάει πως στο στράτευμα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες; 

Τι κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση στο στρατό; 
Προχωρά σε δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, παίρνει μέτρα για το φαίνεσθαι και υποχωρεί δίνοντας λύσεις μόνο κάτω από την πίεση του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Και προφανώς αδικεί και αυθαιρετεί. 

Μόνο με δύο παραδείγματα.
Είναι αδικία να εφαρμόζεις την λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας για τα στελέχη και όχι για τους φαντάρους, είναι αδικία τα στελέχη να μπαινοβγαίνουν στα στρατόπεδα με τον κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό στους φαντάρους που αναγκάζονται να μένουν μέσα στερούμενοι τις εξόδους και τις άδειες τους, σχεδόν φυλακισμένοι και χωρίς ούτε την επιλογή της αυτοπροστασίας από τον ιό.
Πολλοί έχουν να βγουν εκτός στρατοπέδου ολόκληρους μήνες, με αποτέλεσμα να μην έχουν λεφτά, καθαρά ρούχα και πολύ περισσότερο τη δύναμη να διαχειριστούν αυτή την ψυχολογική πίεση. 

Διεκδικούμε ίση αντιμετώπιση για όλους.
  • Αποσυμφόρηση των στρατοπέδων τώρα και λειτουργία τους με προσωπικό ασφαλείας. 
  • Τεστ για τον ιό σε όλο το στράτευμα. 
  • Η καραντίνα δεν είναι τιμωρία! 
  • Δεν είναι απομόνωση σε κοντέινερ! 
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες για όσους μπαίνουν σε καραντίνα στο στράτευμα. 
  • Ούτε στην καραντίνα διακρίσεις μεταξύ στελεχών και στρατιωτών. 

Είναι αυθαιρεσία το Υπουργείο Άμυνας να ωθεί τους στρατιώτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στην αναβολή ή να τους ζητά υπεύθυνη δήλωση πως με δική τους ευθύνη για την υγεία τους παραμένουν στο στράτευμα!
Είναι ευθύνη του στρατού η υγεία του στρατεύματος.
Τέλος η πιπίλα της ατομικής ευθύνης!
Ο στρατός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την υγεία τον στρατιωτών!
Είναι Αδίστακτοι Πολιτικάντηδες  που προσπαθούν να καλύψουν τη γύμνια του Υγειονομικού σώματος πίσω από τις υπεύθυνες δηλώσεις των στρατιωτών!
Αν συνεχίσουν το παραμύθι με τις υπεύθυνες δηλώσεις, οι φαντάροι θα απαντάνε:
Να υπογράψουν, Αρχηγός του στρατού, Υπουργός Άμυνας και Πρωθυπουργός, υπεύθυνες δηλώσεις πως ότι και αν συμβεί στην υγεία στρατιώτη είναι δική τους ατομική ευθύνη. 

Φαίνεται πλέον καθαρά πως ο Ελληνικός Στρατός έχει μάθει στη λογική των στρατοπέδων συγκέντρωσης και αφού πρώτα έβαλε στρατιώτες να τα φτιάξουν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τώρα αντιμετωπίζει τους στρατιώτες ως αναλώσιμους και μετατρέπει για αυτούς τα στρατόπεδα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές. 

Να ληφθούν δικαία και αποτελεσματικά μέτρα για τον κορονοϊό και κυρίως να εφαρμοστούν. 

Να υπάρξει επίσημη Ενημέρωση από τις Διοικήσεις των μονάδων και το ΓΕΣ που σωπαίνουν επικίνδυνα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα πάει ο καθένας εκεί που πρέπει δημοκρατία έχουμε και θα νικήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή