Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΚΕΤΘ Αυλώνας: Σαπίζουν στη πείνα και τη βρώμα, έχοντας τις χειρότερες εγκαταστάσεις, οι Φυλακισμένοι φαντάροι

ΚΕΤΘ Αυλώνας: εκεί που κυριαρχεί η οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων που πεινούν, λιώνουν στις ατελείωτες υπηρεσίες, τη βρώμα και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής-καθαριότητας, ενώ η βυσματοκρατεία δίνει το παρόν! 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε στρατιώτες στο ΚΕΤΘ Αυλώνας υγιείς απ' τον κορωνοιό όμως νιώθουμε ότι μας κρατάνε μέσα σαν τα πρόβατα για σφαγή. 
Πάνω από 130 άτομα δύναμη όλοι κλεισμένοι μέσα χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο. 
Δήθεν για προστασία. 
Από τα μόνα στρατόπεδα στην Αττική που είμαστε φυλακισμένοι, γνωρίζοντας ότι στα γύρω στρατόπεδα δεν έχουν καραντίνα και πηγαίνουν σπίτια τους. 
Για ποιο λόγο εμείς αναγκαζόμαστε να υπομένουμε καταστάσεις φυλάκισης από την στιγμή που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες; 
Δεν υπάρχει φαγητό να μας ταΐσουν. Ελάχιστες μερίδες στα πιάτα με την δικαιολογία ότι δεν φτάνει για όλους, ενώ παράλληλα γεμίζουν τα κυλικεία προμηθεύοντας τρόφιμα. 
Και εμείς πεινάμε. Αναγκαζόμαστε να χαλάμε ότι λεφτά έχουμε στο κυλικείο για να επιβιώσουμε. 
Δεν έχουμε ρούχα να βάλουμε και ταλαιπωρούνται οι οικογένειες μας ψάχνοντας τρόπους να βρουν να μας βοηθήσουν όντας περιορισμένοι λόγω των μέτρων. Έχουν προστεθεί βαριές αγγαρείες για να απασχολούν τους στρατιώτες που είναι μέσα άνευ υπηρεσίας σε πρωινές μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, επιβαρύνοντας την υγιεινή μας , καθώς δεν μπορούμε ούτε τα ρούχα μας να πλύνουμε. Τα πλυντήρια του στρατοπέδου είναι μη λειτουργικά , απορρυπαντικά δεν υπάρχουν ούτε χώρος να απλώσουμε ρούχα. Αναγκαζόμαστε να πλένουμε κάλτσες και εσώρουχα με σαμπουάν στους νιπτήρες. 
Είμαστε εδώ και σαπίζουμε στη πείνα και την βρώμα, έχοντας τις χειρότερες εγκαταστάσεις. 
Βγαίνουν με άγραφες άδειες όχι όσοι έχουν ανάγκη αλλά αυτοί που έχουν το κονέ στα γραφεία εντός του στρατοπέδου αφήνοντας μέσα άτομα τα οποία το χρειάζονται πραγματικά. 
Και δεν τους λέει κανένας τίποτα ανενόχλητοι υπερηφανεύονται μπροστά στα μούτρα μας ότι βρίσκονται στην πλεονεκτική θέση να βγαίνουν. Μας ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε να μιλήσουμε και να απευθυνθούμε σε κάποιον στη διοίκηση για τα όσα είμαστε παραπονούμενοι. 
Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να έρθουν οι γονείς μας στην πύλη να διαμαρτύρονται λες και είμαστε φυλακή για να μας δώσουν ένα σώβρακο να βάλουμε; 
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση Μέσα όλοι μέχρι νεοτέρας μας λένε. 
Τρεις εβδομάδες τώρα. 
Ενώ μπαινοβγαίνουν άτομα στο στρατόπεδο που μπορεί να είναι κάλλιστα φορείς θέτοντας μας σε κίνδυνο. 
Είμαστε στρατιώτες, έχουμε δικαιώματα. 
Πως αλήθεια αυτό το σύστημα θα βοηθήσει την κατάσταση και την υγεία μας; Μην μας ταλαιπωρείται άλλο. Βγάλτε μας έξω! 
Στο τέλος θα πάθουμε τίποτα και δεν θα έχει να κάνει με τον ιό. 
Αναλογιστείτε τι αντίκτυπο έχει όλο αυτό στην καθημερινότητα μας σωματικά και ψυχικά. 
Στρατιώτες που γύρισαν επιτέλους κοντά στο σπίτι τους μετά από 6 μήνες στην παραμεθόριο και ιδιαίτερα αυτοί που βίωσαν τα ψυχοφθόρα επεισόδια στον Έβρο, βρίσκονται τώρα σε χειρότερη κατάσταση από πριν. 
Πολλοί από αυτούς έχουν να πάνε σπίτι τους από τα Χριστούγεννα. 
Από τη διοίκηση μας αρνούνται μέχρι και υπηρεσιακά ελαχίστων ωρών που ζητάμε απλά για να προμηθευτούμε πράγματα από το σπίτι μας . 
Δεν νιώθουμε καμία ασφάλεια ούτε εμείς ούτε οι άνθρωποι μας που είναι έξω και μαθαίνουν πως μας μεταχειρίζονται στο ΚΕΤΘ Αυλώνας. 
Δεν νιώθουμε ότι προστατευόμαστε με τέτοιο τρόπο. 
Ζητάμε κατανόηση και άμεση αποσυμφόρηση του στρατοπέδου με γκρουπ και άγραφες άδειες σε αντιστάθμιση των εξόδων- διανυκτερεύσεων-αδειών που χαθήκαν λόγω του ιού. 
Εμείς Απαιτούμε:
  • Να βγει ο Υπουργός Άμυνας και να δηλώσει υπεύθυνα τι θα γίνει.
  • Να δεσμευτεί ότι οι Εορταστικές Άδειες του Πάσχα που δεν δόθηκαν στους φαντάρους. είτε να δοθούν ως Άγραφες Άδειες ή Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας.
  • Να δοθούν άμεσα Άγραφες Άδειες στους φαντάρους που αντιστοιχούν στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έμειναν και μένουν Φυλακισμένοι χωρίς Έξοδο-Άδεια-Διανυχτέρευση.
  • Να καλυφθεί από το Υπουργείο Άμυνας το οικονομικό κόστος Μετακίνησης των στρατιωτών.
  • Επιπλέον, απαιτούμε από τον Υπουργό Άμυνας να Ανακοινώσει ότι κανένας φαντάρος δεν θα μετατραπεί σε Υπηρέτη των Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ. Κανένα Φύλλο Πορείας και Απόσπαση φαντάρου στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Το καλοκαίρι που έρχεται κρύβει κινδύνους, τείνει να μετατραπεί σε ένα χρονικό διάστημα ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης των συναδέλφων σε μονάδες και ΚΑΑΥ.
  • Επιτέλους, να εφαρμοστούν τα Απαραίτητα Μέτρα για την Απειλή του Κορονοϊού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου