Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

Μαζική λογοκρισία... Οι διοικήσεις «Λαϊκού» και «Ευαγγελισμού» απαγορεύουν στους εργαζόμενους να μιλούν στα ΜΜΕ

Μαζική λογοκρισία... Οι διοικήσεις «Λαϊκού» και «Ευαγγελισμού» απαγορεύουν στους εργαζόμενους να μιλούν στα ΜΜΕ
Ακολουθώντας υποδείξεις της κυβέρνησης οι διοικήσεις του «Λαϊκού» και του «Ευαγγελισμού» επιβάλλουν «φίμωτρο» στους εργαζόμενους τους και απαγόρευση κάθε επικοινωνίας με ΜΜΕ για ζητήματα σχετικά με τον κορονοϊό
Την διακοπή κάθε επικοινωνίας με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε οτιδήποτε αφορά κρούσματα και ζητήματα γύρω από τον κορονοϊό, απαγορεύουν οι διοικήσεις του «Λαϊκού» και του «Ευαγγελισμού» στους εργαζόμενους τους. 

Έγγραφα των διοικητών των νοσοκομείων που έρχονται στο φως, φανερώνουν τις εντολές που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση η οποία φαίνεται πως ποντάρει στον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας για την πανδημία στην χώρα. 

Το έγγραφο του «Λαϊκού» έχει ημερομηνία 03.03.2020 και το άλλο του «Ευαγγελισμού» 18.02.2020. Πρόκειται για εσωτερικά σημειώματα που βασίζονται σε έγγραφο του υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 13356/26.02.2020 (ημετ.3412/27.02.2020) και είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο από νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η διοίκηση του «Λαϊκού» αναφέρει ότι «απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγγραφες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν στη διαχείριση "ύποπτων" ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού». Η διοίκηση προσθέτει, ότι η επικοινωνία με τα ΜΜΕ γίνεται «μόνο μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας».

Μάλιστα στη δημοσιότητα ήρθε και δεύτερο έγγραφο με αντίστοιχο περιεχόμενο, αυτή τη φορά από τον Ευαγγελισμό με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου. Στο έγγραφο του «Ευαγγελισμού» απαγορεύεται η συνέντευξη ή δήλωση χωρίς προηγούμενη έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου