Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση ΝΔ με τα τρομερά μέτρα Απαγόρευσης

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
Τα πρωτοφανή μέτρα περιορισμού της ελεύθερης κίνησης των πολιτών δημιουργούν επικίνδυνο προηγούμενο για τη μετέπειτα κοινωνική και πολιτική ζωή μας.

Τα ΜΜΕ λυσσάνε για αυστηροποίηση των μέτρων. 
Χρησιμοποιούν παραπλανητικές εικόνες και στοχοποιούν ανθρώπους, ακόμα κι όταν αυτοί κάνουν την επιτρεπόμενη βόλτα τους στην έρημη πόλη.


Ο ιός είναι θαυμάσια ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο πρόθυμοι είμαστε να αποδεχθούμε σκληρά αστυνομικά μέτρα που περιορίζουν σε τεράστιο βαθμό βασικότατες ελευθερίες μας. 

Υπάρχει ο κίνδυνος να λαμβάνονται τέτοια μέτρα όλο και συχνότερα στο μέλλον με επίκληση της σημερινής πανδημίας. Μάλιστα ο ιός, ως νέος, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστος. 

Όταν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τέτοια μέτρα υπό το φόβο μιας εν πολλοίς άγνωστης κατάστασης, τότε αυτά θα μπορούν στο μέλλον να υιοθετούνται ανεξέγλεγκτα, με την επίκληση όχι συγκεκριμένων δεδομένων, αλλά άγνωστων επικίνδυνων παραγόντων. 

Κι ο κόσμος θα τα δέχεται αδιαμαρτύρητα, λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βίωσε την άνοιξη του 2020.



Το κράτος και οι δορυφόροι του θέλουν να ελέγξουν όσο μπορούν περισσότερο τις ζωές μας. Το σπίτι- δουλειά (παραγωγή) και ξανά σπίτι δεν τους χαλάει. Για αυτό επιτρέπουν πολλές εργασιακές δραστηριότητες όπου παρατηρείται πολύ μεγαλύτερος συνωστισμός από μία πλατεία. Παράλληλα, αποδίδουν τη διαφωνία οποιουδήποτε επιστήμονα ή επιστημονικού φορέα σε πολιτικές σκοπιμότητες (βλ πχ πώς αντιμετωπίστηκε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου με τη οποία εξέφρασε τη διαφωνία του για το κλείσιμο της παραλιακής της πόλης https://www.skai.gr/news/ygeia/iatrikos-syllogos-magnisias-lathos-na-apagoreytei-i-kykloforia-stin-paralia

Η απόλυτη αστυνόμευση των ζωών μας οδηγεί σε ευκολότερες απαγορεύσεις ενοχλητικών δραστηριοτήτων (συνδικαλιστικών ζυμώσεων, απεργιών, πολιτικών συναντήσεων κ.α.) ενώ το να πιάνει η αστυνομία κάποιον ασκόπως (κατά το κράτος) κυκλοφορούντα χωρίς άδεια ή ταυτότητα, επιβάλλοντάς του πρόστιμα ή απλά παρενοχλώντας ή φακελλώνοντάς τον μπορεί να γίνει συχνότερο φαινόμενο. 

Προετοιμάζεται βέβαια και η κάθοδος του στρατού, κάτι που έχει γίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ήδη η Κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέκτησε την αρμοδιότητα να  κυβερνά επ αόριστον με διατάγματα παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο και στην ουσία την αντιπολίτευση, οδηγώντας τη χώρα στη δικτατορία, ενώ προβλέπονται πια και πολύ αυστηρές ποινές για όσους "διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ή διεγείρουν το λαό'. (https://www.tanea.gr/2020/04/02/world/i-proti-diktatoria-se-kratos-melos-tis-eyropaikis-enosis-einai-gegonos/) ΄
Και στην Ελλάδα βέβαια, η εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. 
Κόμματα και πρωτοβουλίες, δεν μπορούν να συναντηθούν, να συνεδριάσουν , να αποφασίσουν.
Στην ουσία ο στόχος είναι να μας κάνουν να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα οποιοδήποτε μέτρο μας επιβάλει η κυβέρνηση. 
Όποιος διαφωνεί ή έστω εκφράζει επιφυλάξεις στοχοποιείται από την Κυβέρνηση τα περισσότερα ΜΜΕ και γελοιοποιείται, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να διωχθεί επειδή δημοσίευσε απλά τη γνώμη του, όπως έγινε πριν λίγες μέρες με γνωστό γιατρό https://thecaller.gr/ellada/sto-peitharchiko-toy-isa-o-giatros-faidon-vovolis-katadikazoyme-atekmiriotes-epistimonika-apopseis/ του οποίου μάλιστα η ανάρτηση λογοκρίθηκε από το facebook. 
Παράλληλα, ήδη εχουν εμφανισθεί δημοσιεύματα (https://www.documentonews.gr/article/erxetai-meiwsh-20-se-misthoys-dhmosiwn-ypallhlwn-kai-se-syntaxeis) που κάνουν λόγο για μείωση συντάξεων και μισθών στο δημόσιο, ενώ οι απολύσεις και οι μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι χιλιάδες. 
Οι στρατιώτες δεν παίρνουν άδειες με επίκληση του κινδύνου από την πανδημία, και το μόνο που κάνουν είναι να πήζουν και να δουλεύουν για το κράτος και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του, ενώ κανείς δε νοιάζεται για το αν αρρωστήσουν και κολλήσουν ο ένας τον άλλο λόγω του συνωστισμού στις μονάδες.
Στην Κύπρο επιτρέπεται πια μία έξοδος την ημέρα (αν έχεις σκύλο και θες να πας για ψώνια, τι γίνεται άραγε;) και το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι απόλυτη ενώ οι νοσούντες τίθενται υπό επιτήρηση με βραχιολάκι για να μην ξεφύγουν, κατάσταση που προσβάλλει βάναυσα τη αξιοπρέπειά τους. (https://www.protothema.gr/greece/article/990394/koronoios-kupros-vrahiolaki-se-thetikous-gia-epitirisi/)

Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να είμαστε καχύποπτοι με τα νέα μέτρα και όσα εξαγγέλλουν η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. 
Ούτε σκέψη για στρατό στους δρόμους.
Να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και οι συνταξιούχοι. 
Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου