Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Οι φωνές των εργαζομένων κατάφεραν την απόσυρση των εξευτελιστικών VOUCHER!

✊ Ακόμη και 5 printscreen, μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω!

✊ Καταφέραμε μια νίκη ενάντια στην κυβέρνηση. 
Η κατάργηση του προγράμματος voucher είναι αποτέλεσμα της συλλογικής διαμαρτυρίας κι αυτό είναι ένα μόνο δείγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και μέσα στην πανδημία!
❗️ Ας περάσουμε όμως στο παρασύνθημα. 
Ο υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αφού το πρόγραμμα αποσύρθηκε άρον-αρον, δήλωσε:
“Οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.”

🆘 Αυτό που ΔΕ ΛΕΕΙ ο υπουργός είναι ότι:

Η χρηματοδότηση του διαβόητου προγράμματος γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν οι δικαιούχοι στην κανονική κρατική επιδότηση των 800€. Κι αναρωτιόμαστε, τα 600€ προς τους εργαζομένους/ες των προγραμμάτων, γιατί δε γίνονται τώρα 800€;

Για όσους/ες δεν πρόλαβαν τις δηλώσεις τι λέει; Τους αφορούσε ή όχι; Τελικά από τους 180.342 δικαιούχους θα πληρωθούν όλοι τώρα που καταργήθηκε το πρόγραμμα;

💲 Οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. Θέλει να χρηματοδοτήσει εταιρείες κι όχι να βοηθήσει τους εργαζομένους.

Εμείς, μετά το ρεζίλεμά της, πρέπει να διεκδικήσουμε για όλους τους εργαζομένους/ες τα λεφτά που πήγε να χαρίσει η κυβέρνηση σε “φιλαράκια” της, επιχειρηματίες.

ΑΜΕΣΑ πρέπει να απαιτήσουμε τα εξής:

🚩 Να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος στο επίδομα των 800€ και όχι 600€.

🚩 Να καταργηθεί εντελώς η πρόσκληση που βγήκε από τον υπ. Εργασίας και αφορούσε την τηλεκατάρτιση (δείτε την εδώ: https://tinyurl.com/ya7vvcdl) για να μην μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις οι εταιρείες.

🚩 Να μην εισπράξουν καμία αποζημίωση οι πλατφόρμες τηλεκατάρτισης και τα ΚΕΚ. Αποζημίωση να δοθεί μόνο για την κάλυψη της μισοδοσίας του προσωπικού σε όσα ΚΕΚ προσέλαβαν αποδεδειγμένα εργαζομένους αυτό το διάστημα.

🚩 Τα 85.000.000€ της κυβέρνησης στα ΚΕΚ και τα 36.000.000€ στις εταιρίες που παρείχαν τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης να δοθούν εξολοκλήρου σε εργαζομένους και ανέργους.

🚩 Να σταματήσει συνολικά το σκάνδαλο των καταρτίσεων μέσω ιδιωτικών ΚΕΚ, υπαίτιες για το οποίο είναι όλες οι κυβερνήσεις.

🚩Χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων για να παρέχουν δημόσια, δωρεάν, ποιοτική μόρφωση στους εργαζομένους.

🚩 Να μπει τέλος σε όποια μορφή διαχείρισης της ανεργίας. Αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς για όλους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά και τέλος στις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου