Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ρατσιστικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη - Επεισόδια και... αλυσοπρίονο στο


Φωτογραφία από τη ρατσιστική διαδήλωση στο Ηράκλειο, με έναν εκ των συμμετεχόντων να κρατάει ηλεκτρικό αλυσοπρίονο. 
Ρατσιστικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη - Επεισόδια και... αλυσοπρίονο στο Ηράκλειο
efsyn.gr
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο κατά την ρατσιστική συγκέντρωση εναντίον των μεταναστών - Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι και στα Χανιά, χωρίς εντάσεις.
Περίπου 400 άτομα, τα οποία πιθανώς είχαν μεταβεί νωρίτερα στα Χανιά στην αντίστοιχη συγκέντρωση, επιτέθηκαν σε ομάδα αντιφασιστών που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Η επίθεση έγινε με ξύλα, ρόπαλα αλλά και μαχαίρια έγινε υπό την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων ενώ όπως καταγγέλλεται, κάποιο άτομο από τη ρατσιστική συγκέντρωση κρατούσε ηλεκτρικό αλυσοπρίονο το οποίο ήταν εν λειτουργία (κεντρική φωτογραφία).


Σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι συγκεντρωμένοι με παραλλαγές, βρίσκονταν δίπλα με τους αστυνομικούς.
Στο κέντρο του Ηρακλείου επικράτησε για αρκετή ώρα ένταση με κυνηγητό μεταξύ των δύο ομάδων, κυρίως στην πλατεία Ελευθερίας και στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Χρήση χημικών από την αστυνομία.
Ξενοφοβία και στα Χανιά
Ανάλογη συγκέντρωση με ρατσιστικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι και στο λιμάνι της Σούδας.
Όσοι συγκεντρώθηκαν θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο της μετατροπής του λιμανιού σε κόμβο μεταφοράς μεταναστών από το Λιβύη, σε μια συγκέντρωση η οποία έγινε χωρίς διοργανωτή.
Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Από τη συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας flashnews.gr
Επίσης, δεν έλειψαν και τα πλακάτ με ρατσιστικά συνθήματα όπως «όχι στην ισλαμοποίηση της πατρίδας μας» και «όχι στην γενοκτονία των Ελλήνων».

Υπενθυμίζεται ότι το κάλεσμα στην κινητοποίηση ήταν διαδικτυακό και έγινε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες λιμάνια της Κρήτης πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την υποδοχή μεταναστών από την Λιβύη στα πλαίσια της συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ειρήνη» για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Η παρουσία πάντως της αστυνομίας και του Λιμενικού ήταν έντονη, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβει για κάτι.
Από τη συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου