Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΕΤΜΧ 747 - Σχολή Μηχανικού Λουτράκι: O Στρατός των βυσμάτων της ΝΔ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από ΕΤΜΧ 747 - Σχολή Μηχανικού Λουτράκι
Μετά την θητεία μας στην παραμεθόριο που συνέπεσε με μια σειρά από γεγονότα όπως τις βιαιότητες στον Έβρο και το ξέσπασμα του covid-19, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μετάθεση κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. 

Η μοίρα μας μάς οδήγησε στο στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι, ειδικότερα στο ΕΤΜΧ 747, παρόλο που πολλοί είχαν συμφέροντα στην Αθήνα, η οποία όμως είχε γεμίσει με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Η θητεία μας όμως εκεί κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. 

Από την πρώτη στιγμή μερίδα στελεχών, ορισμένοι είχαν πραγματικά απαράδεκτη συμπεριφορά, μας αντιμετώπιζε σαν «αντικείμενα» που για όσο διαρκεί η θητεία μας έχουν απεριόριστη εξουσία πάνω μας. 

Οι απειλές για κόψιμο των δικών μας αδειών με την πρόφαση ότι τις πήραμε την περίοδο της καραντίνας, υποχρεωτικά να σημειώσουμε εξ ου και δεν μπορούσαν να θεωρηθούν δικές μας, πήγαιναν και ερχόντουσαν. 

Η εμμονή για την διατήρηση υπηρεσιών που προηγουμένως κοβόντουσαν σε περιόδους λειψανδρίας ήταν παροιμιώδης, ενώ το στρατόπεδο σταδιακά άδειαζε. Δεν έλειπαν οι συγκρούσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών των διαφορετικών μονάδων με θύματα κλασικά τους φαντάρους. 

Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήταν η ύπαρξη φαντάρων διαφορετικών ταχυτήτων. 

Το συγκεκριμένο στρατόπεδο θεωρείται ιδιαίτερα προνομιούχο για την περιοχή υπό κανονικές συνθήκες καθώς το μεγαλύτερο «κουπί» το τραβάνε οι φαντάροι που έρχονται για εκπαίδευση. 

Ελλείψει αυτών όμως οι αντιθέσεις των υπολοίπων οξύνθηκαν, σε βάρος προφανώς αυτών που δεν βρέθηκαν από επιλογή εκεί. 

Τα «βύσματα», που ήταν η μειοψηφία, ακόμα και σε περιόδους εμπλοκής ή έπαιρναν ύποπτες άδειες ή εκτελούσαν τις πιο προνομιούχες υπηρεσίες με την δικαιολογία είτε της προσφοράς στην μονάδα ή των «περιορισμών» λόγω πόστων.

Ακόμα και αυτή η διαμαρτυρία έγινε εκ των υστέρων υπό τον φόβο ορισμένων φαντάρων για δυσμενέστερη αντιμετώπιση και κόψιμο των αδειών που δικαιούμασταν, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν κάτι που οφείλαμε να κάνουμε έστω και ετεροχρονισμένα. 
Κανένας φαντάρος δεν πρέπει να είναι μόνος του στην δοκιμασία του στρατού.
Αλήθεια, που είναι όλοι αυτοί οι Ακροδεξιοί της κυβέρνησης της ΝΔ που θα μας κουνήσουν το δάκτυλο απαγγέλοντας τα ψεύτικα τα λόγια τα εθνικιστικά...
Αυτά τα αισχρά και άθλια βύσματα κυριαρχούν στον Στρατό που έχει για ΑΓΕΣ τον Λαλούση και υπουργούς Άμυνας τους Παναγιωτόπουλο και Στεφανή...
Εμείς Απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Μαζικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να Υπερασπιστούν τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, φαντάροι, ένα Κίνημα Μαζικό και Μαχητικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου