Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Πλατεία Βικτορίας: Ρατσισμός και απανθρωπιά στο DNA της δεξιάς

Πλατεία Βικτορίας: Ρατσισμός και απανθρωπιά στο DNA της δεξιάς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Οταν ο Γερμανός συγγραφέας Μπέρτολτ Μπρεχτ αναγκάστηκε να βρεθεί αυτοεξόριστος στη Σκανδιναβία, κυνηγημένος από τη χιτλερική εξουσία, έγραφε το ποίημα του με τον τίτλο "Για τον όρο «μετανάστες»".
Στην εισαγωγή του αναφέρει:
Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα τ' όνομα που μας δίναν:
«Μετανάστες».
Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,
δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,
λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε
και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε
να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.
Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.
Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα 'ναι, μα εξορία.

"Αφγανοί στην πλατεία Βικτορίας. Πολλά παιδιά. 2-8-20" τιτλοφορεί την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b ο Μάριος Λώλος και στην οποία παραθέτει μια σειρά από φωτογραφίες, γροθιά στο στομάχι.
Οι κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου που κυνηγημένοι από τις σφαίρες του ιμπεριαλισμού, της φτώχεια, και της εξαθλίωσης που προσπαθούν να αποκτήσουν δικαίωμα στο όνειρο και βρέθηκαν στην χώρα μας, δεν αντιμετωπίζουν απλώς συνθήκες "εξορίας" που έγραψε ο Μπρεχτ.
Σύμφωνα με τον πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης Αδωνη Γεωργιάδη: «Έχουμε πέσει θύματα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».
Κι αυτές οι δηλώσεις είναι το ιδεολογικό υπόστρωμα ώστε φασίστες και κυρ-Παντελήδες, τα πιο βρωμερά, τιποτένια, άθλια ζωικά είδη που κατοικούν τούτο τον πλανήτη, να εκτονώσουν τον ρατσισμό τους, με κάθε τρόπο που μπορούν.

Αλλωστε η μισανθρωπιά και ο ρατσισμός είναι στο DNA της δεξιάς.
Πριν μερικά χρόνια ο σημερινός βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, σε συγκέντρωση του εθνικιστικού περιοδικού Patria ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούσε σε δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος τους στη χώρα;

Απ' το 2013 ακόμα τότε που πρώην υπουργός προστασίας του συστήματος Ν. Δένδιας, "καμάρωνε" τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, να δηλώνει ότι "Πρέπει να κάνουμε το βίο αβίωτο" σε μετανάστες-πρόσφυγες.

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην πλατεία Βικτορίας, είναι απάνθρωπο, εγκληματικό. Πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση γι' αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Κι αυτό είναι καθήκον των ταξικών πολιτικών και συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων. Δεν δικαιολογείται καμιά αδράνεια. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα αυτών των απόκληρων αυτού του κόσμου.

Υ.Γ: Πριν μερικές μέρες ο πορφυρογέννητος δήμαρχος Μπακογιάννης έφτιαξε μια αργομισθία δημιουργώντας μια θέση αντιδημάρχου "Εξωστρέφερειας και Κοινωνίας των Πολιτών" -τι είδους φρούτο είναι αυτό;- για να πληρώνουν οι δημότες της Αθήνας 2.137 ευρώ κάθε μήνα την κ. Κατερίνα Γκαγκάκη.
Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια. Απ' ότι διαβάζουμε η κ. Γκαγκάκη παράλληλα έχει αναλάβει και τις "δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής, σύμφωνα, με στόχο να αναδείξει και να προωθήσει το φιλανθρωπικό έργο του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμου". 
Μήπως, λέμε τώρα, στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας θα μπορούσε να ενταχθεί κάποια βοήθεια στα Αφγανάκια της πλατείας Βικτορίας και στις οικογένειες τους; (Προφανώς ρητορική είναι η ερώτηση).

1 σχόλιο:

  1. Ειναι μεγαλη απανθρωπια τα μικρα παιδια να μην μπορουν να ζησουν την παιδικη ηλικια τους,θα ηθελαν ο καθε υπουργος να ζηση το παιδι τους,ετσι?μπορουν να το σκεφτουν?θα μπορουσαν να κατσουν ετσι για 2 ωρες εκει οπως ζουνε τα παιδια ετσι? δεν το πιστευω αν αντεξουν.Τα παιδια ειναι παντα παιδια (μαζι και η μητερα-γονεις )

    ΑπάντησηΔιαγραφή