Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντική εξόρμηση στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο-Κάλεσμα στην Αντιπολεμική Κινητοποίηση Δευτέρα 14/09

 

Την Παρασκευή 11/09, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μοίρασε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην πλατεία Βικτωρία εκατοντάδες κείμενα-καλέσματα στην Αντιπολεμική Κινητοποίηση που διοργανώνεται τη Δευτέρα 14/09.
Το κλίμα ήταν πολύ καλό και μεγάλη η δεχτικότητα όλων των συναγωνιστών.
Πρόκεται για την πρώτη απάντηση του Αντιπολεμικού κινήματος στους Πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τις Αγορές Όπλων 10,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ, το τσάκισμα των φαντάρων από την Πολεμική Εμπλοκή και την απειλή θερμού επεισοδίου ή διακρατικού ελληνο-τουρκικού πολέμου.   

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Αντιπολεμική Κινητοποίηση τη Δευτέρα 14/09 στο Υπουργείο Άμυνας στις 18.00 μ.μ 
Το Δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλούν κάθε εργατική συλλογικότητα, σωματείο, λέσχη να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα 14/9 στις 6 το απόγευμα. Ενάντια στην πολεμική προπαρασκευή και τον πολεμικό κίνδυνο, στα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Όλα αυτά που συνέβησαν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι τα τελευταία που θα ζήσουμε. Συνιστούν μια όξυνση που αφορά την πάγια επιδίωξή της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης για επικράτηση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, μια αντιπαράθεση ιστορικά άλυτη μέσα από τις εναλλαγές ύφεσης και έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο είναι και αντιπαράθεση αντιδραστική, αντεργατική και σε κάθε περίπτωση ληστρική, για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και την αντιδραστική επικράτηση του εσωτερικού εχθρού, της εργατικής τάξης.

Αυτό το σκηνικό που θα είναι παρατεταμένο, παράγει αποτελέσματα ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τα δικαιώματα της νεολαίας. Η πολεμική προπαρασκευή είναι εδώ! Κατασταλτικοί νόμοι που ωμά παραβιάζουν τα τελευταία φύλλα συκής του αστικού Συντάγματος, στόχευση για αύξηση της θητείας, μιας θητείας προσανατολισμένης σε εκπαίδευση που αφορά την καταστολή και τον έλεγχο των κοινωνικών αγώνων, φύλλα πορείας που δίνονται προκαταβολικά. Η ελληνική κοινωνία συζητά, προετοιμάζεται για πόλεμο, γαλβανίζεται με το μίσος απέναντι στους Τούρκους εργαζόμενους και νέους ανθρώπους. Ενώ τα «εθνικά δίκαια» και τα «κυριαρχικά δικαιώματα» σχεδόν ομολογείται πως είναι αναγκαία η επέκτασή τους για οικονομικούς λόγους. Με λίγα λόγια πρέπει να αποδεχτούμε τον πόλεμο για να φάμε με χρυσά κουτάλια!

Και ενώ βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή όπου οι κίνδυνοι από την πανδημία και την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όλο και αυξάνονται, όπου δεν έχουν γίνει προσλήψεις για υγεία και παιδεία, είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν τεστ Covid και μέχρι πότε, η κυβέρνηση κοίταξε τα δημόσια οικονομικά και είδε ότι της περισσεύουν 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ για νέα πολεμικά συμβόλαια από Πολεμικές Βιομηχανίες Γαλλίας-ΗΠΑ-Γερμανίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ η ΥΦΕΣΗ είναι στο 15%, η Ανεργία στο 17%, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, απογειώνουν τις Απολύσεις, αρπάζουν τα σπίτια μας.

 Τα κενά στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας είναι τεράστια αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ με την συμπαράσταση των ΜΜΕ απαιτούν την Πρόσληψη 12.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενώ προετοιμάζουν το έδαφος για αύξηση της Στρατιωτικής θητείας, την στράτευση φτωχών ανδρών-γυναικών στα 18.

Η κυβέρνηση ανοίγει τις πύλες της αβύσσου για όλους τους εργαζόμενους λοιπόν. Πληρώνουμε διπλά και τριπλά τις ΑΟΖ και τα κέρδη τους. Καθηλωμένοι μισθοί, απουσία οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής, δισεκατομμύρια για όπλα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα. Προβάλλοντας την ανάγκη Κοινού Διεθνιστικού εργατικού αγώνα σε Ελλάδα και Τουρκία. Απάντηση μας η συναδέλφωση Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για τα συμφέροντα ελληνικής ολιγαρχίας-ΝΑΤΟ ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου