Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Αντισημιτισμός, Ακροδεξιά και πορνογραφία στον στρατό


Τα ίχνη στρατιωτών που φέρεται να δημιουργήσαν μια διαδικτυακή ομάδα συζήτησης (chat group) για τον αντισημιτισμό, την ακροδεξιά και την πορνογραφία, εντόπισαν οι γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με το Reuters –που υποστηρίζει ότι έχει γνώση σχετικού εγγράφου από το Υπουργεί Άμυνας– πολλοί από τους 26 στρατιώτες που θεωρούνται ότι έχουν εμπλακεί, ανήκουν σε στρατιωτική μονάδα εφοδιασμού που βρίσκεται στη βόρεια Γερμανία.

Το Υπουργείο Άμυνας, στην έκθεσή του προς τη γερμανική Βουλή, ανέφερε πως πολιτικοί και στρατιωτικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνες αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των κατηγοριών τον Οκτώβριο. Μέχρι στιγμής, τρεις από τους στρατιώτες έχουν απαγορευτεί να φορούν στολή και να εργάζονται για το στρατό.

Σημειώνεται πως η υπόθεση με το chat group είναι η πιο πρόσφατη σε μια αλυσίδα ακροδεξιών σκανδάλων που έχουν εμφανιστεί στον γερμανικό στρατό. Τον περασμένο Ιούνιο η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ προχώρησε σε διάλυση μιας ομάδας της μονάδας ειδικών δυνάμεων «KSK» που είχε στην κατοχή της όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά, έπειτα από επαναλαμβανόμενα περιστατικά που συνδέονται με ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου