Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Τι να τις κάνεις τις ΜΕΘ; Αγοράζουν 13.000 Δακρυγόνα και Χειροβομβίδες κρότου λάμψης


Φέτος το καλοκαίρι, και ενώ η κυβέρνηση άνοιγε την οικονομία γιατί η αγορά είναι πάνω από όλους, ταυτόχρονα ψήφιζε και προωθούσε μια παραγγελία αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό της Αστυνομίας με όπλα καταστολής πλήθους. Η δικαιολογία ήταν η παρουσία προσφύγων στα σύνορα. Η ακριβής αιτιολόγηση ήταν για «την κάλυψη έκτακτων αναγκών της ΕΛ.ΑΣ., για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών τόσο στον Έβρο όσο καις τις ευρύτερες περιοχές». 

Γνωρίζοντας την υποστελέχωση των νοσοκομείων η κυβέρνηση επίλεξε να προετοιμαστεί για τη στιγμή που οι συνέπειες της δολοφονικής πολιτικής της θα άρχιζαν να εμφανίζονται. 

Τώρα βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή. 

Μαθαίνουμε από τα ειδησεογραφικά site ότι η κυβέρνηση θα παραλάβει μέχρι το Φεβρουάριο 13.000 κομμάτια των δολοφονικών δακρυγόνων που έχουμε όλοι εμπειρία από αυτά. Τα οποία είναι τμήμα της συνολικής της παραγγελίας. 

Η είδηση γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική αν τη συνδυάσουμε με τη χτεσινή τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των αστυνομικών σωμάτων. 

Είναι προφανές πως η «αντιμετώπιση» των προσφύγων ήταν το πρόσχημα. Με την άρση στοιχειωδών δικαιωμάτων να είναι πλέον πράξη, και με άγνωστο χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τους, το κράτος εξοπλίζεται για την συστηματική επίθεση ενάντια στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες των καταπιεσμένων. 

Ο εξοπλισμός της αστυνομίας προσομοιάζει πλέον πεντακάθαρα εδώ και χρόνια με στρατό αστικού περιβάλλοντος, με πολεμικές τακτικές, οργανωμένο εκφοβισμό πλήθους. Με την εφαρμογή ενός μαζικού προληπτικού πολέμου πριν εκδηλωθούν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες όπου αυτό το κρίνουν απαραίτητο. 

Η πάλη για τη διάλυση όλων των δολοφονικών αστυνομικών σωμάτων μπορεί και πρέπει να είναι μια από τις κύριες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Στο πεδίο της πανδημίας έχει γίνει ακόμα περισσότερο καθαρός ο αντιλαϊκός χαρακτήρας τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου