Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Στρατόπεδο Παράσχου Κομοτηνή: οι Φαντάροι Απαιτούν ίδια αντιμετώπιση με τους Αξιωματικούς-Άδειες Ορκωμοσίας και Φοιτητικές!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Eίμαστε νεοσύλλεκτοι με την ΕΣΣΟ Ιανουαρίου στο Στρατόπεδο Παράσχου στην Κομοτηνή, και η κατάσταση εδώ δεν είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τα όσα διαβάζω και μαθαίνω για άλλα στρατόπεδα.
Η καλή θέληση δεν αρκεί ούτε για να αντιμετωπιστεί μια πανδημία, ούτε για να είναι βιώσιμη η θητεία στο στρατό, συνεπώς στην καλύτερη πνίγεται στα ευχολόγια. 
Όσο "αποστάσεις" κι αν μας λένε να κρατάμε, ο ιός δεν θα μείνει εκτός στρατοπέδου όσο τα τεστ που γίνονται είναι rapid κι αυτό μόνο όταν κάποιος ανεβάσει πυρετό.
Υγεία χωρίς πρόληψη δεν γίνεται και πρόληψη εν προκειμένω μπορεί να είναι μόνο τα μοριακά τεστ σε όποιον μπαίνει στο στρατόπεδο και κυρίως, συχνά τεστ στα στελέχη.
Όσο για τα στελέχη, αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας το γεγονός ότι μπαινοβγαίνουν κανονικά παρά την πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή την επικαλούνται για να μην δίνουν εξόδους σε νεοσύλλεκτους. 
Περιορίζουν στις (μαξ) 5 ώρες την έξοδο για τους παλιότερους και μας πιπιλίζουν όλη μέρα ότι δεν ξέρουν σε ότι αφορά τις 10 μέρες της άδειας ορκωμοσίας. 
Το ίδιο συμβαίνει και με τις άδειες ειδικού σκοπού, ειδικά τις φοιτητικές σε καιρό εξεταστικής που δεν δίνονται, παρά -στην καλύτερη-  τα 2ωρα υπηρεσιακά. 
Σημειωτέον, ότι πρόκειται για τις κατ εξοχήν άδειες που αφορούν την πνευματική ανάπτυξη των φαντάρων και τη δυνατότητα να γίνουμε άμεσα οικονομικά ανεξάρτητοι τελειώνοντας τις σπουδές μας, συνεπώς προβληματίζει ακόμα περισσότερο το οτι αυτές τις άδειες στερούμαστε. 
Ας μας απαντήσουν και εδώ και στο ΓΕΣ:

Γιατί εν καιρώ πανδημίας ένα στέλεχος μπορεί να βγει απ το στρατόπεδο και ένας φαντάρος όχι;

Γιατί ένα στέλεχος μπορεί να πάρει άδεια και ένας φαντάρος όχι;   

Γιατί, ενώ αναγνωρίζεται η ανάγκη να περατώσουμε τις σπουδές μας, δεν μας δίνονται οι άδειες που δικαιούμαστε ακριβώς για τον σκοπό αυτό;

Οι φαντάροι έχουν λιγότερες ανάγκες ή είναι μήπως κατώτερες μορφές ζωής με μόνο σκοπό να συντηρούν στρατόπεδα και οπλισμό 24/7 ;

Και να μας απαντήσουν επίσης όλοι τους: 

Ενώ όχι μόνο δεν μπορούν καν να διασφαλίσουν τις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους φαντάρους για 9 μήνες, αλλά διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση, γιατί θεσμοθετούν το 12μηνο;

Ας έχουν έστω την αξιοπρέπεια να πουν ότι θέλουν περισσότερους άμισθους (εκτός αν θεωρούνται μισθός τα 8,60/μήνα) σκλάβους να τους συντηρούν τις εγκαταστάσεις -συνωστιζόμενοι ακόμα περισσότερο με το 12μηνο.

Να γίνονται μοριακά τεστ σε όποιον μπαίνει στα στρατόπεδα, όχι τα αναξιόπιστα rapid. 

Να δοθούν όλες οι φοιτητικές άδειες στο στρατόπεδο Παράσχου και παντού. 

Να δίνονται κανονικές, και όχι 5ωρες έξοδοι ή 2ωρα υπηρεσιακά σε όλους τους νεοσύλλεκτους.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου