Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Φαντάροι Ρόδου: Πλέον, το ξέρουμε καλά ότι είμαστε αναλώσιμοι!


Πλέον, το ξέρουμε καλά ότι είμαστε αναλώσιμοι! Εδώ και πολλούς μήνες που ζούμε μια στρατιωτική θητεία εγκλεισμού και ενώ οι εξελίξεις-αποφάσεις συμβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το τι είναι ο ελληνικός στρατός που υπηρετούμε.
Και εξηγούμαστε: Όσους μήνες, βρισκόμαστε έγκλειστοι στα στρατόπεδα, τα οποία ο κορωνοϊός έχει σαρώσει προσβάλλοντας πολλούς από εμάς, εμείς που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε διαμαρτυρόμαστε καθημερινά για τα απαραίτητα που θα έπρεπε ο στρατός να μεριμνήσει ώστε να αποτρέψει τον ιό. Πιο συγκεκριμένα, μέτρα υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, απολυμάνσεις και υλικά καθαριότητας) ουσιαστικά δεν παίρνονται – όλα τα υλικά δίνονται με το σταγονόμετρο και καθόλου τακτικά, με αποτέλεσμα να δίνονται απλά για τα μάτια του κόσμου. Αποστάσεις ασφαλείας δεν μας επιτρέπουν να κρατήσουμε καθώς έχουν γεμίσει όλοι οι διαθέσιμοι θάλαμοι από κόσμο. Ακόμη και τώρα συνεχίζουν την εγκληματική – κρίνοντας από τα αποτελέσματά της – πρακτική του rapid test, η οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη διασπορά του ιού στα στρατόπεδα τους προηγούμενους μήνες. Τέλος, ενώ τα στελέχη συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν από και προς τα στρατόπεδα, εμείς συνεχίζουμε για αυτούς να αποτελούμε το μέγιστο κίνδυνο. 

Ενώ όλο αυτό το διάστημα διαμαρτυρόμαστε συνεχώς (στις αναφορές, στους διοικητές μας, γράφουμε και υπογράφουμε κείμενα) για να παρθούν λύσεις προς το συμφέρον της υγείας μας (σωματικής και ψυχικής), η απάντηση από τους ιθύνοντες είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα στις ένοπλες δυνάμεις για να γίνουν αυτά που ζητάμε, δηλαδή τα αυτονόητα. Ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για την προστασία της ζωής των φαντάρων που υποχρεούμαστε να πληρώνουμε τη θητεία μας με αρκετά χιλιάρικα, έχουν να διαθέσουν πολλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και προσλήψεις ΟΒΑ και ΕΠΟΠ, κάνοντας σε εμάς ξεκάθαρο για το πόσο αναλώσιμοι είμαστε. Μας λένε, βέβαια, ότι αυτά είναι απαραίτητα για την άμυνα στην πατρίδα μας απέναντι στους Τούρκους. Εμείς, όμως, στη Ρόδο ξέρουμε πολύ καλά για ποια άμυνα μιλάνε. Είναι η άμυνα των συνόρων που εκτείνονται στα 200 χιλιόμετρα νότια του Καστελόριζου, δηλαδή η άμυνα των πετρελαίων της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Είναι η άμυνα στον εναέριο χώρο των κρατών των Βαλκανίων. Είναι η άμυνα στο Μάλι, όπου μετέβη προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Είναι η άμυνα στη σκοταδιστική Σαουδική Αραβία, που οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν εξοπλισμό για τον πόλεμο απέναντι στο Ιράν. 

Προφανώς, τα στελέχη σε αυτή την πραγματικότητα απαντούν ότι βρισκόμαστε στο ΝΑΤΟ και έχουμε υποχρεώσεις. Εμείς από την άλλη ξέρουμε ότι οι εξοπλισμοί και οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται αφενός γιατί οι υποχρεώσεις στο ΝΑΤΟ θα γίνουν μεγαλύτερες και περισσότερες και αφετέρου γιατί μόνο με ένοπλες δυνάμεις τέτοιου μεγέθους μπορούν να διασφαλίσουν την κατοχή του φυσικού πλούτου στην ΝΑ Μεσόγειο και την ασφάλεια των εμπορικών δρόμων. 

Μην γελιόμαστε. Δεν μας ζητάνε επίμονα να γίνουμε ΕΠΟΠ για την ασφάλεια της πατρίδας. Μας ζητάνε για να μπορούν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους. Μιλώντας για τον εαυτό μας, δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα πιο δημιουργικά μας χρόνια για να καταντήσουμε άνθρωποι χωρίς ενδιαφέρον για τη ζωή, που αναπαράγουν μίσος για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, που μιλούν με τον πιο χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο απέναντι σε Αλβανούς συναδέλφους μας (δεν είναι, βέβαια, όλοι τέτοιου είδους «άνθρωποι»). Μα πάνω απ’ όλα δεν πρόκειται να θυσιαστούμε υπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα που καθημερινά διαλύουν τη ζωή του λαού μας. Έτσι και αλλιώς, αυτοί που μας ζητάνε να μπούμε ΕΠΟΠ και ΟΒΑ είναι αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή μας, που μας επιφυλάσσουν 12 μήνες αμισθί καταναγκαστική εργασία στο στρατό, που μας απειλούν με στράτευση στα 18. 

Καλούμε, λοιπόν, όλους (φαντάρους και μη) όχι μόνο να αντιταχθούν στις προσλήψεις και στους εξοπλισμούς, αλλά να αναλάβουν αντιπολεμική δράση απέναντι στους πολέμους που μας επιφυλάσσουν, οι συνέπειες των οποίων είναι κέρδη για αυτούς, αίμα για εμάς. 

Επιτροπή Φαντάρων Ρόδου

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου