Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ετοιμάζονται να ψηφίσουν Νόμο για την Εθνοφυλακή εξοπλίζοντας φασίστες, ντύνοντας στα Χακί τις Γυναίκες

εθνοφύλακας από την Καλλονή που απειλούσε διαδικτυακά να πυροβολήσει πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ
Το Υπουργείο Άμυνας και πιο συγκεκριμένα ο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του Στρατηγός ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής, θα φέρουν για ψήφιση τον Ιανουάριο νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή, διαδίδουν δημοσιογραφικές πένες.
Ουσιαστικά μπαίνει ένα ακόμη λιθαράκι στην Στρατιωτικοποίηση του λαού μας και στην ανασυγκρότηση του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας. Προηγούμενοι κρίκοι αυτής της προσπάθειας οι τρομεροί εξοπλισμοί, οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μπάτσων-Συνοριοφυλάκων-Μισθοφόρων Στρατιωτικών, η αύξηση 

Πως θα είναι η νέα Εθνοφυλακή
Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκαναν μεγάλα βήματα στην στρατιωτικοποίηση του λαού μας και στη διάδοση του Μιλιταρισμού. Το "Πάσχα του λαού" και την επανεμφάνιση της ΥΕΝΕΔ με την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων -με την βοήθεια του star του Ομίλου Βαρδινογιάννη-, την ανασύσταση της ΜΟΜΑ και την ένταση της εκμετάλλευσης των φαντάρων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του κρατικού μηχανισμού.
Ακολούθησε η αναδιοργάνωση της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ, όπου το 2017 ήταν το Έτος της. Μια μιλιταριστική επιχείριση  που σχεδίασαν οι τότε ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και  ΑΓΕΣ Στεφανής. 
Τώρα, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα μιλούν και πάλι για αναβάθμιση του θεσμού της ΕΘνοφυλακής, κρίκος της αντιδραστικής αλυσίδας που αποσκοπεί στην συγκρότηση του Ισραήλ των Βαλκανίων, μια στρατηγική τομή του ελληνικού καπιταλισμού.

Γιατί τώρα αυτές οι αλλαγές;
Μετά την ιστορική αποτυχία της στρατηγικής Σημίτη για επίλυση των ελληνο-τουρκικών διαμέσου μέση της προώθησης από Ελλάδα-Κύπρο της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, την αναποτελεσματικότητα των πολεμικών συμμαχιών (ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ) και των αξόνων του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου (κανένα κράτος δεν πρόκειται να πολεμήσει για τα ελληνικά αστικά συμφέροντα), επιλέγεται η υιοθέτηση του Ισραηλινού κρατικού μοντέλου. Ψηφίδες αυτής της στρατηγικής αστικής επιλογής αποτελούν οι τεράστιοι εξοπλισμοί, οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, η Αύξηση της στρατιωτικής θητείας, η εμπλοκή των Φτωχών Γυναικών με τον Στρατό, η αναβάθμιση της Εθνοφυλακής, συνολικά η ενίσχυση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.

Τεράστια Στρατιωτικοποίηση λαού-νεολαίας διαμέσου της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ
Καταρχήν, ο στόχος που τίθεται από το κράτος είναι να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση στο 100%, τουτέστιν να μετέχουν άπαντες. Για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2018 το ποσοστό συμμετοχής των εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση ήταν της τάξης του 35% ενώ το 2019 καταγράφηκε μείωση.
Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι έχει «κλειδώσει» καταρχάς η θέσπιση κινήτρων προκειμένου να αυξηθεί 

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της Εθνοφυλακής εξετάζεται επίσης η πλήρης ενεργοποίηση των έφεδρων αξιωματικών της, ούτως ώστε να συμμετέχουν και αυτοί στις ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας. 
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θέλει ταυτόχρονα την αύξηση του ποσοστού στελέχωσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του νομού Έβρου. Για να γίνει αυτό δρομολογείται η συμμετοχή και γυναικών στη στρατιωτική εκπαίδευση, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα. 

Τι δουλειά έχει η Εθνοφυλακή με την Κύπρο;
Ενώ η κυβέρνηση και το αστικό καθεστώς εξουσίας διαδίδει ότι ο ρόλος του Στρατού είναι η Άμυνα της χώρας, γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί το Ενιαίο Πολεμικό Δόγμα με την Κύπρο, ώστε να διασφαλίζονται καλύτερα τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών.
Διαβάζουμε: η αποστολή της Εθνοφυλακής συνίσταται αφενός στη συμβολή στην άμυνα της χώρας, στη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στρατού Ξηράς και στην ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους και αφετέρου στην παραγωγή εθνικού και κοινωνικού έργου το οποίο επιτελούν οι εθνοφύλακες όλα αυτά τα χρόνια στις τοπικές κοινωνίες.

Επανέρχεται η ακροδεξιά θεωρία των δύο ελληνικών κρατών της Μεσογείου, σε μια περίοδο που από πολλές μεριές ακούγονται φωνές για τον οριστικό Διαχωρισμό της Κύπρου. Το Βόρειο Κατεχόμενο τμήμα είναι πιόνι της Τουρκίας. Το Νότιο τι θα είναι αύριο;
Κατά περίεργο τρόπο, η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία περιγράφει τα εξής:
"Συν τοις άλλοις θα υπάρχει εκπαίδευση των μελών σε ημέρες και εκτός Κυριακής και ενίσχυση της συνεργασίας με την Εθνοφρουρά της Κύπρου".
Τι δουλεία έχει ο Εθνοφύλακας της Κοζάνης, της Ηπείρου και του Έβρου να εκπαιδευτεί με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου; Ρόλος του δεν είναι η άμυνα του τόπου του; Αυτά δεν μας λένε;

Μια Εθνοφυλακή χιλιάδων Χρυσαυγιτών και Ακροδεξιών
Οι εικόνες των Ακροδεξιών ενόπλων στις ΗΠΑ μας λένε πολλά. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, με την πρωταγωνιστική δράση στρατηγών αστέρων του Ακροδεξιού χώρου και της καθοδήγησης του κράτους, έχει αναβαθμιστεί η προσπάθεια ενσωμάτωσης ακροδεξιών μιλιταριστικών σε διάφορες δομές συμπληρωματικές του Στρατού. 
Ακροδεξιοί Πολιτοφύλακες, εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, διάφοροι σύνδεσμοι των Ειδικών Δυνάμεων, Τάγματα Εθνοφυλακής αλληλοσυμπληρώνονται και συνεργάζονται. Τους βλέπουμε σε ασκήσεις εναντίον του εργατικού κινήματος στην Κοζάνη, εναντίον των προσφύγων από το 2015 στα νησιά, στις Παρελάσεις, τα Εθνικιστικά Συλλαλητήρια. Τους είδαμε όλους αυτούς στον Έβρο να δρουν στο πλευρό των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, του Στρατού και φασιστών από την Ελλάδα και από όλη την Ευρώπη.

Ποιος είναι ο Εχθρός των Ταγμάτων Εθνοφυλακής-Τάγματα και σε πόλεις
Νόμος για την Εθνοφυλακή ψηφίστηκε το 2011, κατά τη διάρκεια του μεγάλου κινήματος των Αγανακτισμένων που αμφισβήτησε τα Μνημόνια και την ολέθρια αντεργατική πολιτική τους. Νόμος που προέβλεπε την σύσταση Ταγμάτων που θα απάλλασσαν τον στρατό από τη φρούρηση στρατηγικών υποδομών και θα ενεργοποιούνταν σε μεγάλες συγκεντρώσεις πλήθους.
Τα Τάγματα Εθνοφυλακής είναι ενταγμένα στην αντιμετώπιση "ασύμμετρων απειλών", τη φύλαξη υποδομών (π.χ. αγωγών), στρέφονται εναντίον εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού!
Είναι χαρακτηριστικό ότι προβλέπεται η συγκρότηση νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα συμβάλουν πρωτίστως στον τομέα της κυβερνοάμυνας κλπ.
Σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το επεξεργάζεται αυτή τη χρονική περίοδο ομάδα υπό τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. 

Υπάρχει τεράστια ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού και Εργατικού κινήματος. Αρνούμαστε τον Πόλεμο και την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας, αρνούμαστε να θυσιαστούμε για τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου