Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Νέα νίκη εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου

Ειρήνη Ζαννή*
▸ Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου.
Οι εργαζόμενοι παράνομα στερήθηκαν την εργασία τους την άνοιξη του 2020, μετά από την κατασκευή δήθεν «νομικών κωλυμάτων» από την πλευρά του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προϊσταμένων της Υπηρεσίας Ασύλου.

Η πίεση και η επιμονή των εργαζόμενων μέσα από το σωματείο μας αλλά και των αλληλέγγυων απέφεραν αποτελέσματα, αφού με νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας καταρρίφθηκε η καινοφανής επιχειρηματολογία του υπουργείου και κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους δύο ακόμη συναδέλφισσες που εργάζονταν στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου της Λέσβου.

Η δικαστική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων των δύο συναδελφισσών, καλεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα όλων των μηνών και ανοίγει τον δρόμο για τη συνέχιση των διεκδικήσεών μας.

Όπως η προηγούμενη δικαστική απόφαση, τον Σεπτέμβριο του 2020, η οποία διέτασσε την επαναπρόσληψη 12 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου στους οποίους το υπουργείο είχε επίμονα αρνηθεί να ανανεώσει τις συμβάσεις τους τον Μάιο του 2020, έτσι και η νέα δικαστική απόφαση έκρινε ομοίως ότι και στις δύο περιπτώσεις παραβιάστηκαν οι αρχές της ίσης μεταχείρισης και ισότητας, χωρίς να συντρέχει οποιοσδήποτε σοβαρός κατ’ αντικειμενική κρίση λόγος.

Ευελπιστούμε ότι αυτές οι δύο δικαστικές νίκες θα θέσουν φρένο στις αυθαιρεσίες του υπουργείου που ώθησε στην ανεργία συναδέλφους μας, εν μέσω μάλιστα των πρωτόγνωρων συνθηκών που γέννησε η πανδημία του κορονοϊού. Η δικαιοσύνη μίλησε, ακολουθώντας τις φωνές όσων στήριξαν τις μάχες τις οποίες έδωσαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες όλο το προηγούμενο διάστημα. O αγώνας όμως δεν θα παύσει μέχρι την τελική δικαίωση.

*Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου