Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Να ανοίξουν τα Στόματα...

Αν θες καριέρα… 
Αν θες αθλητική διάκριση… 
Αν θες ήρεμη θητεία… 
Αν θες στρατιωτική διάκριση…. Αν θες οικογενειακή ζωή… 

Έπρεπε να μιλήσει η Σοφία Μπεκατώρου για να ανοίξει το δύσοσμο καπάκι της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που βασισμένη στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, έχει ως συστατικό της στοιχείο την πατριαρχία, την παρέμβαση στο γυναικείο σώμα, την εξώθηση στα όρια της καταρράκωσης του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης. 

Η πατριαρχία, ο βιασμός του σώματος και της ψυχής, είναι συστατικό στοιχείο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Και έχει πάντα ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που εκδηλώνεται. Μπορεί να είναι η αποδοχή στη δουλειά. Μια «ήρεμη» οικογενειακή ζωή μακριά από το τι θα πει ο κόσμος. Μια ΄ήρεμη θητεία, να αποδεχτούμε την σεξουαλική κακοποίηση και την ψυχική εκμηδένιση για να τελειώνουμε να πάμε σπίτι μας. Ή να δίνονται κορμιά γιατί αλλιώς δε θα λάμψει ποτέ το ταλέντο τους. 

Είναι αηδιαστική και αντιανθρώπινη η αντίληψη που λέει πως τα «ήθελε και τα έπαθε». Το λεγόμενο victim blaming είναι το καλύτερο ιδεολόγημα για την αέναη αναπαραγωγής του βιασμού κορμιών και ψυχών. Όποιος αναπαράγει αυτές τις αντιλήψεις δεν καταλαβαίνει στο ελάχιστο τη δεύτερη και ίσως ακόμα μεγαλύτερη «περιπέτεια» της ανοιχτής ομολογίας και δημοσιοποίησης ενός τέτοιου γεγονότος. Απέναντι σε μια κοινωνία και μια εξουσία πατριαρχική, που πάντα θα επιδιώκει να αμφισβητήσει το σεξιστικό και πατριαρχικό αίσχος της. 

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο πως η παράταξη του «Τάξις και Ηθική» είναι αυτή που πρωταγωνιστεί στην ηθική εξόντωση ανθρώπινων (γυναικείων κατά βάση) ψυχών. Αλλά όχι μόνο αυτή. Διαπόμπευση οροθετικών από το Λοβέρδο, εξευτελισμός της γυναικείας ύπαρξης με τα σεξιστικά πάρτι των φοιτητικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ τώρα) και της Ν.Δ. στα πανεπιστήμια, αμφισβήτηση τώρα του τσουνάμι καταγγελιών. 

Ταυτόχρονα εμφανίζεται μια ακόμα δυσώδης πλευρά του ίδιου του 2004 και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το κεφάλαιο και τα ανδρείκελα του δε βίασαν μόνο το περιβάλλον, την εργατική δύναμη, ατομικά δικαιώματα, αλλά και κορμιά. 

Έχουμε καταγγείλει και μέσα στο στράτευμα παρόμοια περιστατικά. Είναι ώρα, και είμαστε έτοιμοι να δημοσιοποιήσουμε και να δώσουμε μάχη για την αξιοπρέπεια του φαντάρου αλλά και της γυναίκας που εργάζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Η αυτοπεποίθηση και ο αυτοκαθορισμός του ανθρώπου περνάει και μέσα από την περηφάνεια του για το κορμί του, για το δικαίωμά του να το μοιράζεται με αυτούς που θέλει. 

Η κυβέρνηση έχει συγκαλύψει και συνεχίζει ουσιαστικά να συγκαλύπτει παρόμοια περιστατικά. Είναι σίγουρο πως όλοι γνώριζαν εδώ και χρόνια και όχι μόνο από τη Ν.Δ. 

Πρέπει επειγόντως να ανατρέψουμε όλο το σάπιο προσωπικό αυτής της εξουσίας μέσα και έξω από το στρατό. 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων προσφέρει και τη δική της φωνή για τη δικαίωση όλων των θυμάτων του σεξισμού και της πατριαρχίας
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου