Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ποιος είναι ο Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. στον νέο Ελληνικό Στρατό;


Η βαθιά αντιδραστική τομή που επιχειρείται στο πλαίσιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει τρεις βασικές κατευθύνσεις:
• Την συγκρότηση του Ισραήλ των Βαλκανίων με μια πρωτόγνωρη στρατιωτικοποίηση του λαού μας 

• Την ανάδειξη του Πολέμου και της Ασφάλειας σε πυλώνες της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης

• Τη διατύπωση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με παρανομαστή την σχέση Στρατού-Κοινωνίας.

Εδώ εντάσσονται οι τεράστιοι πολεμικοί εξοπλισμοί, το νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή που ανασυγκροτείται και επιχειρεί να προωθήσει την Στράτευση των Γυναικών, η αύξηση της Στρατιωτικής θητείας, οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Επιχειρούν να προσλάβουν 15.000 ΕΠ.ΟΠ και ΟΒΑ. Ο προγραμματισμός είναι, μέσα στο 2021, να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 ΟΒΑ (600 ΣΞ, 200 ΠΝ, 200 ΠΑ). Επιπλέον, θα εισάγονται στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών όλων των κλάδων 1.335 σπουδαστές ετησίως για μία πενταετία, έναντι των 819 των τελευταίων ετών. Αυτό σημαίνει ότι ο Ελληνικός Στρατός θα εντάξει περισσότερους από 2550 στρατιωτικούς. Ουσιαστικά δημιουργούν ένα πιο μεγάλο, πιο μισθοφορικό, πιο δολοφονικό στρατό, με τα μεγέθη Μονίμων-Οπλιτών να επιστρέφουν στο 2000. Η Μείωση των θητείας το 2009 θα συνοδευόταν με προσλήψεις 10.000 ΕΠ.ΟΠ. Τώρα προσλαμβάνουν 17.550 μισθοφόρους και αυξάνουν τη θητεία! 

Ποια όμως είναι τα χαρακτηριστικά των Μισθοφόρων στον ελληνικό Στρατό, αιχμή του δόρατος στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές», Πάροχο Ασφάλειας σε εφοπλιστές-κατασκευαστές-πετρελαϊκές εταιρείες, Χωροφύλακα του εργαζόμενου λαού εντός και συνόρων, με αυτόνομο παρεμβατικό ρόλο ή συμμέτοχο σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, μας περιγράφει σε συνέντευξη του, στην εκπομπή Leaders, ο Αντιναύαρχος Ε.Α. Κονιδάρης:

Ο νέος στρατός πρέπει να είναι πιο πολυπληθής, πιο μισθοφορικός, πιο εκπαιδευμένος στα πρότυπα του Ισραήλ και των ΗΠΑ, με μεγαλύτερη αναλογία μισθοφόρων στελεχών έναντι κληρωτών φαντάρων. 

Τα στελέχη θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων, για να επιλεγούν, εξηζητημένα και υψηλά προσόντα, όπως τεχνική και πολυτεχνική εκπαίδευση, ικανότητες σε ξένες γλώσσες για να μπορούν να διαβάσουν επιχειρησιακά σχέδια, manuals των εξοπλισμών που πρόκειται να αγοραστούν και να μπορούν να ανταποκριθούν πολύπλευρα στο νέο υψηλό πήχη του Π.Ν. στις θάλασσες του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου. Ή πολύ απλά να ανέβει η ανταγωνιστικότητα και το κύρος των Ε.Δ. και δια μέσου του έμψυχου δυναμικού στα μάτια και τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, της Γαλλίας και των ΗΠΑ, απέναντι πάντα στον νούμερο 1 όμολογουμένως εχθρό, τη Ρωσία. Ή ακόμα πιο απλά, το νέο κράτος να έχει ακόμα πιο ψηλά τον στρατό, να ικανοποιεί όλα του τα αιτήματα και να του παραχωρεί πολιτικό κεντρικό ρόλο υπό το σχήμα της αποτροπής, της άμυνας και της ασφάλειας απέναντι σε οτιδήποτε το απρόβλεπτο και αποσταθεροποιητικό.

Αυτά αποτυπώνονται στο σχέδιο Διατάγματος για το καθεστώς μοριοδότησης των ΕΠ.ΟΠ. στο πεδίο των γραμματικών γνώσεων. 

– Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ μοριοδοτείται με 460 μονάδες, 

– Η αποφοίτηση από ΙΕΚ με 350 μονάδες, 

– Οι σπουδές-φοίτηση σε ΙΕΚ με 250 μονάδες, 

– Η γνώση ξένης γλώσσας από 50 έως 150 μονάδες, ανάλογα με το βαθμό γνώσης της ξένης γλώσσας. 

Παράλληλα, προβλέπεται ότι για χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας μέχρι 3 μηνών η μοριοδότηση είναι 50 μονάδες και άνω των 3 και μέχρι 6 μηνών, η μοριοδότηση είναι 100 μονάδες καθώς και ότι οι υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης ΟΒΑ μοριοδοτούνται με 100 μονάδες. Δίνεται έτσι η αίσθηση συνέχειας μεταξύ ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. ώστε να κάνει πιο ελκτικό το θεσμό αυτό, που απέτυχε τόσες φορές να στρατολογήσει τους νέους.

Μια άλλη κατηγορία υποψηφίων που πριμοδοτείται είναι οι κάτοικοι της Θράκης και των παραμεθόριων περιοχών (νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα). Ουσιαστικά αποκαλύπτεται ο Κατασταλτικός ρόλος του Στρατού που αντιμετωπίζει πρόσφυγες-μετανάστες ως ασύμμετρη απειλή και στρατολογεί ντόπιους για να τους στρέψει ενάντια τους. Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ στρατολογεί τα ντόπια ακραία εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία για ψηφοθηρικούς και επιχειρησιακούς λόγους. 

Παράλληλα, αποκαλύπτεται η κατασταλτική-πολεμική συνέχεια που υπάρχει μεταξύ συγκεκριμένων σωμάτων (Ειδικές Δυνάμεις, Στρατονομία, ΔΕΑ, Προεδρική Φρουρά κλπ) που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Εφέδρων για να μαζέψουν μόρια ώστε να συμμετέχουν σε Προκηρύξεις πρόσληψης σε Αστυνομία και Στρατό.

Η ενσωμάτωση της Ακροδεξιάς, των μιλιταριστών και εθνικιστών από τις επίσημες κατασταλτικές και πολεμικές δομές, πάει χέρι χέρι με το βάθεμα στην Στρατιωτικοποίησης της Αστυνομίας και της Κατασταλτικής δράσης του Στρατού. Γίνεται σαφές ότι η ίδια η κυβέρνηση και το σύνολο τους αστικού κατεστημένου επιδιώκουν να καλλιεργήσουν τον Μιλιταρισμό με κάθε τρόπο 

Το ξαναλέμε: ο βασικός στόχος του ελληνικού κεφαλαίου είναι η αναβάθμιση του Στρατηγικού του ρόλου του κράτους και εκτιμούν ότι αυτό επιτυγχάνεται από την αναβάθμιση της Πολεμικής του Ισχύς, είτε ως διπλωματικό εργαλείο είτε επεμβαίνοντας στα διάφορα πολεμικά μέτωπα. Στόχος η επιβολή ενός περιβάλλοντος Ασφάλειας εντός και εκτός συνόρων για τους επενδυτές, με τον Στρατό Πάροχο αυτής της Ασφάλειας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου