Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Σεξουαλική επίθεση Υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει στρατιωτική συντάκτρια

Το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον Στρατό είναι τεράστιο.
Αφορά τους φαντάρους, αφορά τα στελέχη, αφορά το Πολιτικό Προσωπικό.
Κυρίως θύματα επιθέσεων είναι γυναίκες.
Στρατιωτικοί και Πολιτικοί εκμεταλλεύονται την θέση τους στην Ιεραρχία και αντίστοιχα την εξουσία που έχουν για να επιτεθούν.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται στο πλευρό των θυμάτων, αναδεικνύει το τι πραγματικά συμβαίνει στον στρατό και παλεύει ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό των θυμάτων, γυναικών και ανδρών, και με πολύ σοβαρή συνέπεια λόγων και έργων, να τα υπερασπίσουν.
H Ιωάννα Ηλιάδη καταγγέλλει ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά πρώην υφυπουργός
"Σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει" αναφέρει η ρεπόρτερ, θύμα των ορέξεων του πρώην υφυπουργού.
Tσουνάμι καταγγελιών πυροδότησε η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, αποδεικνύοντας πως οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις δεν αφορούν μόνο στον χώρο του αθλητισμού αλλά απλώνονται σε όλα τα πεδία της ελληνικής πραγματικότητας.
Έτσι, ανάμεσα στις καταγγελίες γυναικών που δημοσιεύουν τις προσωπικές εμπειρίες του, είναι και εκείνη της δημοσιογράφου Ιωάννα Ηλιάδη, που μοιράζεται μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησής της από πρώην υφυπουργό.
«Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό για μια συνομιλία μπας και βγει κάποιο θέμα, καθώς τον Αύγουστο τα θέματα σπανίζουν.

Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μού ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία, και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει.

Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι. Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει. Εγώ να ουρλιάζω ότι δεν θέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει.

Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει μόνο μη φωνάζεις. Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν. Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες. Δεν θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα και ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό.

Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο και ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει.

Σκεφτείτε πόσες ενδεχομένως ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Πιστεύω ότι θα ακούσετε πολλές παρόμοιες ιστορίες τώρα που άνοιξε το κουτί. Γι αυτό #με_τη_σοφία και την κάθε Σοφία που θα μιλήσει για να προλάβει το επόμενο θύμα #me_tin_sofia»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου