Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Προκλητική επίθεση Μισαλλοδοξίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας

"Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξης είναι οι άνθρωποι του πολέμου, είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως αυτό λέει η διδασκαλία του Μωάμεθ." 
Αυτά τα πολύ προκλητικά λόγια χρησιμοποίησε ο προκαθήμενος της Ελληνοχριστιανικής Εκκλησίας Ιερώνυμος για να χαρακτηρίσει μια θρησκεία που έχουν πολλοί Έλληνες πολίτες (Πομάκοι), πρόσφυγες, μετανάστες και εργαζόμενοι που ζουν στη χώρα μας. αλλά και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας. 
Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος από τη θέση που κατέχει επέλεξε να ταυτιστεί και να ταυτίσει όλο το Ισλάμ με ένα πολύ ριζοσπαστικό και εξτρεμιστικό ρεύμα του. 
Τα παραπάνω έλαβαν χώρα στην ιστορική εκπομπή του OPEN για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 "Και εγένετο Ελλάς" η οποία αποτελεί ένα μέρος της γενικότερης προσπάθειας που κάνει σήμερα η συστημική - συντηρητική ιστοριογραφία με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων να πάρει τη ρεβάνς από τα ερείσματα που έχουν οι υλιστικές θεωρήσεις της ιστορίας και της επανάστασης του 1821. 
Φαίνεται ξεκάθαρα πως το πρώτο πράγμα για το οποίο αγωνιούν οι συντηρητικοί είναι να αποκαταστήσουν την εικόνα για μια ενιαία εθνική ενότητα και οριζόντια εθνική συνείδηση ανεξαρτήτως ταξικών συσχετισμών, των κοινωνικών στρωμάτων που υπήρχαν και του ρόλου που αυτές διαδραμάτισαν στην εξέλιξη των γεγονότων. 
Ακόμη διακαής πόθος των συντηρητικών ιστοριογράφων, δημοσιολογούντων και άλλων είναι η αποκατάσταση της εκκλησίας και του ρόλου της στην ολότητά της στην υποστήριξη της επανάστασης. Μάλιστα το μεγάλο θέλω της εκκλησίας με αφορμή τα 200 χρόνια φαίνεται να είναι ο χαρακτηρισμός της επανάστασης ούτε καν ως εθνική αλλά ως «θρησκευτική». Και φυσικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεχνά το ρόλο της Εκκλησίας ως Εξουσιαστικού θεσμού στο πλευρό των Σουλτάνων!
Τέλος, οι μισαλλόδοξες αυτές απόψεις ευθυγραμμίζονται με κατασταλτικές πολιτικές Ευρωπαίων ηγετών, όπως της Γαλλίας και της Αυστρίας, που επιχειρούν να αλυσοδέσουν τον κόσμο της εργασίας στήνοντας εκ νέου έναν Πόλεμο των Πολιτισμών που καταλήγει σε σύγχρονο τρομοκρατικό πόλεμο των κρατών, έχοντας παρανομαστή την Ισλαμοφοβία.
Καταδικάζουμε την επίθεση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας και εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας.
Πολύ περισσότερο, που μαζί με τους συναδέλφους μουσουλμάνους φαντάρους μοιραζόμαστε τα δεινά της στρατιωτικής θητείας.
Δεν θα αφήσουμε τους αστούς πολιτικούς, τους παπάδες και τους στρατιωτικούς να μας διχάσουν.
Δεν θα αλληλοσκοτωθούμε Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι για τα συμφέροντα τους, για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Ιερώνυμος: Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwKkbfsfVjbfsRNqcRKsBqncsNs?projector=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου